Diskussion:Forenede Kongerige Nederlandene

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Belgiens flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Belgien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Belgien-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
WikiProjekt Nederlandene
Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Nederlandene. Projekt er lavet ifor at koordinere dækningen af Nederlandene-artikler på Wikipedia.
Er du interesseret? Rediger artiklen eller besøg projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Artiklens titel er nok ikke helt rigtig. En ting er, at vi nu om dage normalt omtaler den moderne nation som 'Holland', selvom den officielt stadigvæk hedder 'Nederlandene', men det betyder ikke at man med tilbagevirkende kraft skal lave om på historien. I perioden 1815-1830 var nationen, med inklusion af det der bagefter separerede sig som Belgien, helt bestemt betegnet som 'Det Forenede Kongerige (af) Nederlandene', som man ville kunne se ved at slå op i historiske bøger. Foreslår derfor en omdøbning til "Forenede Kongerige Nederlandene". Fedor 15. aug 2009, 08:30 (CEST)

Har ikke hørt noget efter en halv måneds venten, så flytter nu. Hvis der alligevel er uenighed må vi lige tage det derfra. Fedor 31. aug 2009, 20:37 (CEST)

Navngivning[redigér wikikode]

  • "det Forenede kongerige Nederlandene" eller
  • "Kongeriget De forenede Nederlande"

Hvad er rigtig? eller er det ikke det samme?Dysse 14. jul 2011, 13:08 (CEST)

  • Det hedder "Forenede Kongerige Nederlandene". de er ikke del af navnet, ikke på nederlandsk, heller ikke på dansk. --
     •    Rodejong    ✉️ 👀 → 14. jul 2011, 15:52 (CEST)
Kilde?Dysse 14. jul 2011, 17:37 (CEST)
Bare for at nævne tre vidt forskellige kilder:
--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 14. jul 2011, 18:25 (CEST)
Et en kilde til en dansk forfatter ønsket. Det må være en dansk(?) forfatter, som har skrevet om Forenede Kongerige Nederlandene andre steder end da.wikipedia. Det virker meget forivrende og usikkert at siderne om Holland/Nederlandene bliver flyttet hele tiden. Dysse 14. jul 2011, 18:55 (CEST)
Er patent og varemærke styrelsen ikke en dansk forfatter? Men jeg skal nok søge efter flere for dig. Artikler flyttes ikke hvis det ikke er nødvendigt.
--
 •    Rodejong    ✉️ 👀 → 14. jul 2011, 23:48 (CEST)