Diskussion:Forfatning

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Forfatning var flertydig før. Hvor blev den anden betydning af? --Palnatoke 12. jun 2005 kl. 20:35 (CEST)

Jeg synes sandsynligheden for at artiklen "Forfatning som en tilstand" bliver oprettet er lig nul, og brugerne søger udelukkende på grundlov, så jeg fjernede den. --~~
Hvor finder du den statistik? --Palnatoke 12. jun 2005 kl. 20:43 (CEST)
Hvilken artikel kunne man skrive om forfatning som en tilstand? Tænk over det. Der er ikke noget om dette opslagsord som kunne give en ordenlig artikel, men snarere noget der hører til Wiktionary. Jeg synes ikke vi skal irritere brugerne med en unødvendig flertydig, når den anden betydning ikke bliver oprettet. --Maitch 12. jun 2005 kl. 20:50 (CEST)
Du har altså ingen statistik. Hvad wiktionary angår, er jeg i tvivl om det giver mening at have det som separat projekt al den stund at det ikke er muligt at sætte en fast grænse mellem wikipedia og wiktionary. Nogle af vore stubbe kunne lige så godt være derovre, og nogle af wiktionarys artikler kunne blive udmærkede artikler, hvis de var stubbe her. --Palnatoke 12. jun 2005 kl. 21:06 (CEST)
Jeg synes ikke vi skal være naive og tro, at der på et eller andet tidspunkt kommer en artikel om dette alternative emne. I øjeblikket findes der nul andre artikler der henviser til det, mens alle andre henviser til forfatning som i grundlov. Det er min statistik. --Maitch 12. jun 2005 kl. 21:29 (CEST)
Jeg er enig med Maitch. Jeg kan kun forestille mig at folk som søger efter ordet forfatning, er interesseret i den retlige betydning af ordet. Ordet er også synonym for tilstand, men da vi ikke skriver artikler om ord i sig selv, kan jeg ikke se at der er noget at skribe om i den forbindelse. Byrial 12. jun 2005 kl. 23:10 (CEST)

Katastrofal artikel[redigér wikikode]

Med ordet lov viser 'Grundlov' at det er en forordning udstedt af magthaverne (Kongen 1849) overfor folket.

En forfatning formuleres og udstedes af folket overfor magthaverne, i DK's tilfælde overfor folketinget og regeringen af en forfatningskommission.

Artiklen er både naiv, primitiv og misvisende og bør omformes i internationalt perspektiv ud fra Thomas Paine's Right of Man principper.

Danmark har ingen forfatning i internationalt perspektiv og er ildere stedt en U.K. (skrev Thulemanden (diskussion • bidrag) 26. mar 2011, 20:03. Husk at signere dine indlæg.)

Du skal være mere end velkommen til at forbedre artiklen. Mvh. Arne (Amjaabc) 26. mar 2011, 23:34 (CET)