Diskussion:Forskningsklinikken for Funktionelle Lidelser

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Ensidigt angreb[rediger kildetekst]

Jeg synes at artiklen ligner et partsindlæg. Klinkkens eget synspunkt - som dette fremlægges på deres hjemmeside - er ikke loyalt refereret. Såfremt hovedvinklen skal være en anden en klinikkens officielle, kræver det i min optik gode uafhængige kilder.

Derudover fremstår artiklen rodet.

Eksempler på problematiske udsagn:

"Klinikken forsøger at få konverteret nedenstående fysiske sygdomme [...] til [...] psykiske diagnoser".

For det første: Klinikken skriver selv, at "forståelsen af de funktionelle lidelser udfordrer vores klassiske tænkning om, at sygdomme enten er rent fysiske eller udelukkende psykiske". Dermed er deres synspunkt ikke loyalt refereret.

For det andet: Hvis klinikkens synspunkt var, at lidelserne er psykiske, ville ovenstående være en ikke-neutral gengivelse af uenigheden.

Det der angives som et citat fra "Funktionelle symptomer og lidelser” udarbejdet af klinikkens arbejdsgruppe, er et citat fra en tidlig udgave af en vejledning udgivet af Dansk Selskab for Almen Medicin (DSAM). Kun en nuværende medarbejder fra klinikken - Per Fink - er blandt forfatterne til denne vejledning - der er således ikke tale om "klinikkens arbejdsgruppe". Den endelige udgave af publikationen har en kortere liste over diagnoser.

Denne sætning er selvmodsigende:

Man har endnu ikke fundet sikre fysiske markører for at disse sygdomme findes, selvom der i udenlandsk forskning er fundet mange påviselige fysiske forandringer bl.a. på celleplan.

En påviselig fysisk forandring er en sikker fysisk markør.

Sidst men ikke mindst er en liste over ICD-10-koder havnet nederst i artiklen

Jeg forsøger at rydde lidt op, i små skridt. NisJørgensen (diskussion) 17. apr 2015, 22:25 (CEST)