Diskussion:Foton

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Foton(er) og bølgelængde[rediger kildetekst]

Jeg er lidt usikker på den seneste rettelse om fotoners bølgelængde. En enkelt foton har netop en bølgelængde. Den er både en bølge og en partikel (eller kan beskrives på begge måder). Én foton kan også bringes til at interferere med sig selv (to-spalte eksperimentet). Har man flere fotoner, har de jo heller ikke nødvendigvis den samme bølgelængde. Men hvordan det bør beskrives her, er jeg usikker på.Ditlev Petersen (diskussion) 5. okt 2018, 11:13 (CEST)

Fotoner og Elektroner[rediger kildetekst]

En foton på vej mod et atom, bliver (altid?) fanget af en elektron, tilhørende det aktuelle atom, ligesom elektroner udsender fotoner. Disse 2 handlinger regulerer elektronens energi niveau, altså hvilken orbit den flyttes til. Er det fysisk observeret, at fotoner og elektroner interagerer, som beskrevet? 62.198.121.14 25. jul. 2023, 08:42 (CEST)[svar]