Diskussion:Furesøen

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Ups, hvad skal man næsten sige til en ny indførsel: Furesø, som netop er oprettet? Normalt vil jeg hævde ental, men her har jeg selv anbefalet bestemt form. Så gode meninger er velkomne - for under alle omstændigheder ser det dumt ud, at der står Furesø og Furesøen under Kategori:Søer--hansjorn 30. okt 2004 kl. 00:19 (CEST)

Når jeg kommer i tvivl om den slags spørgsmål, kigger jeg efter i registrene til mine gamle Geodætisk Instituts kort over Danmark 1:100.000 eller 1:200.000, og bruger den form, der står dér. Det ser ud til, at GI konsekvent har brugt entalsformen, også ved andre søer.

Så enten bør du skrive artiklerne sammen, bare med en henvisning til den bestemte form, eller også kan du beholde den med gensidige henvisninger, evt. omdøbt til f.eks. Furesøens kulturhistorie, hvad indholdet lægger mere op til (og der kan spindes mange flere ender over) end den mere systematiske registrering i Furesø-artiklen. Villum Sejersen 30. okt 2004 kl. 06:53 (CEST)

Jeg har valgt Furesø og skrevet dele af den tidl. Furesøen sammen med Furesø. Hvorfor ved jeg egentlig ikke, andet end at det er dumt at have to artikler om det samme emne - og de andre søer i DK er i den korte form (det var vist forkert med entalsformen, hedder det ikke ubestemt form?). Pyt med det, blot vi kan blive enige - jeg ville dog gerne have hørt Byrials mening herom. Han er så vidende på disse områder og kunne nok sætte mig i rette ;-) --hansjorn 30. okt 2004 kl. 23:24 (CEST)
Tak for tilliden. Med hensyn til danske stednavne vil jeg foreslå at vi altid bruger en form som står i listen Autoriserede stednavne i Danmark som er udgivet af Stednavneudvalget og autoriseret af Kulturministeriet. Listen er tilgængelig på internettet på http://levende.kms.dk/su/sunavn.htm. Ifølge liste hedder søen Furesø, så det er også mit forslag.
NB: Angående grammatikken kan jeg henvise til artiklen navneord. Furesøen er bestemt form og ental. Byrial 2. nov 2004 kl. 18:51 (CET)
God ide, det har jeg hermed tilføjet under Wikipedia:Navngivning#Danske_stednavne. --Christian List 2. nov 2004 kl. 22:11 (CET)