Diskussion:General

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Der foresvæver mig noget om at Henrik er general (og admiral) a la suite. Dette er vel bare en anden måde at sige, at rangen ikke har noget reelt indhold. --Palnatoke 29. mar 2006 kl. 12:51 (CEST)

I slutningen af den Nordamerikanske Borgerkrig og under 2. Verdenskrig havde US Army en femstjernet general som chef

Det er ikke korrekt at chefen for US Army under borgerkrigen var fem-stjernet general. Chefen for US Army, Ulysses S. Grant var generalløjtnant (3 stjerner), og først i juli 1866, godkendte kongressen titlen General of the US army, som svarede til en 4-stjernet general i den moderne hær. Det er dog korrekt, at under 2. verdenskrig bar General of the Army 5 stjerner, men de to General of The Army grader er ikke sammenlignelige. -- Jan Kronsell 20. feb 2007, 12:40 (CET)

Ved at se på efterfølgende henvisninger, kan det måske give nogen afklaring på forholdene mellem det ene og det andet, General of the Army (USA) og General of the Armies. --Ultraman 7. okt 2009, 12:34 (CEST)

Trænger vist til lidt opdatering[redigér wikikode]

Det forekommer mig, at artiklen med fordel kunne gennemlæses af en forstandig person og opdateres visse steder. Fx omtales Den Internationale Brigade som om den stadigt eksisterede, selvom det er fire, snart fem, år siden, den forsvandt ud af billedet. Antallet af generaler er jo muligvis det samme som i 2006, men det begynder så småt at være påfaldende, at tallet ikke er blevet opdateret. Og så finder jeg det selv lidt underligt, at det uden videre nævnes, at graden ligger under marskal, uden at det samtidig lige nævnes, at i Danmark er general den højeste grad. --Heelgrasper 7. okt 2009, 00:59 (CEST)

der har tidligere været en Feltmarskal i danmark, jeg mener at de blev fjernet i forbindelse med gradstegn omlægningen enten i ca 1984 (ifbm den nye uniform) eller i ca 1994 (hvor hele befalingsmands klassens gradstegn igen fik en tur.) --Julle 7. okt 2009, 18:03 (CEST)
I Lademann bind 19 MILI-NANO (1985) under "gradstegn m.v. for personel af Hæren" har en general distinktioner med to korslagte stave og noget andet krims-krams i stedet for fire stjerner. Det kunne måske forveksles med feltmarskalsdistinktioner? I 1970 havde de firestjernede generaler kun tre stjerner "Grundbog for hærens menige" fra 1970, ligeså i 1950 Khakiuniform (garnisions- og feltuniform), I 1659 havde danmark en feltmarskal Hans Schack [http://www.sunewad.dk/prvcgi/nyborg.pdf På sporet af

danske slagmarker]. --Med venlig hilsen Necessary Evil 8. okt 2009, 04:04 (CEST)

Gradstegn[redigér wikikode]

Jeg overvejer at udskifte følgende gradstegn med et nyere,

jeg vil bare så nødigt træde nogen over tærerne, er der noget jeg skal være opmærksom på ? eller "skal jeg bare gøre det !"

MVH Daniel --Julle 7. okt 2009, 17:52 (CEST)

Jeg tvivler på at Bruger:Poul G [1] vil brokke sig. --Med venlig hilsen Necessary Evil 7. okt 2009, 19:12 (CEST)