Diskussion:Geografiske InformationsSystemer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg foreslår denne side nedlagt/slettet, da der kun er to sider der linker til artiklen og de bliver alligevel omdirrigeret til GIS. GIS-artiklen har derimod langt flere sider der henviser til sig. Jeg har desuden rettet disse to links så de peger direkte på GIS. Udover at der synes at være flertal (henvisningsmæssigt) til GIS, så er det også det man siger i daglig tale - svarer til DSB, hvor man kun meget sjældent siger De Danske Statsbaner.

Desuden er artikelnavnet en fordanskning af det engelske udtryk Geographic Information System. Som på dansk burde skrives med lille s i system, idet det indgår i et sammensat ord. (Skrev Hofkas (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Generelt er det ikke særligt nyttigt at rette links til at pege direkte. I dette tilfælde er det lige meget, for den læser, der opsøger "Geografiske InformationsSystemer", leder jo netop efter indholdet på siden GIS - og hvis redirecten ikke var der, ville vedkommende lande på en tom side. Dette kunne føre til at vi fik en dubletartikel, som vi så skulle rydde op. --Palnatoke (diskussion) 4. jan 2013, 10:10 (CET)
Det var nu også primært den lidt specielle stavemåde jeg tænkte på. Havde siden heddet Geografiske informationssystemer, eller til nød Geografiske Informations Systemer ville det da være mere logisk.--Hofkas (diskussion) 4. jan 2013, 13:36 (CET)