Diskussion:Georg Christian af Slesvig-Holsten-Sønderborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Monarki Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Monarki, et forsøg på at koordinere oprettelsen af monarki-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Piccolomini må ikke forveksles med Enea Silvio Piccolomini (senere pave under navnet Pius 2.) eller general Ottavio Piccolomini fra Trediveårskrigens tid.

Albanere i Kosovo: Der har - formentlig - levet albanere i Kosovo allerede i oldtiden, dvs. hvis man antager at albanerne nedstammer fra de illyriske folkeslag der levede dér dengang.

Forbindelsen er ikke endeligt fastslået hverken ved skriftlige kilder (f.eks. græske og romerske forfattere), arkæologisk materiale (Wilkes' overvejelser) eller lingvistiske analyser af ordforråd og syntaks (jf. danskeren Kristian Sandfelds overvejelser i første del af 1900-tallet).

Fra middelalderen, dvs. fra Slaget på Solsortesletten i 1389 og frem, er der derimod næppe den mindste tvivl om at der var albanere i Kosovo, selv om området før 1389 var en del af det serbiske kongedømme.

Det springende punkt er hvordan forholdene udviklede sig i Folkevandringstiden.

Vh --Bjoerna 25. jan 2006 kl. 21:25 (CET)