Diskussion:Gilbjerg Hoved

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Jeg har atter anledning til at komme ind på emnet: grænsen mellem Øresund og Kattegat. Den almindelige misforståelse: at grænsen går mellem Helsingør og Helsingborg, er nu manet i jorden.

Men i nærv. artikel læser vi Linjen mellem Gilbjerg Hoved og Kullen i Sverige danner grænsen mellem Øresund og Kattegat. Men under Nakkehoved Fyr hedder det Fyret ... markerer sammen med fyret på Kullen i Sverige indsejlingen til Øresund fra Kattegat. Hvad er korrekt? Med andre ord: ligger Gilleleje Havn ved Øresund eller ved Kattegat? -- Sebastjan 05. juni 2006 kl. 08:50 (CEST)

Grænsen går - efter alt, hvad jeg kan se - mellem Gilbjerg Hoved og Kullen, så Gilleleje Havn ligger i Øresund. Det var ikke meningen, at det anførte fra artiklen om Nakkehoved Fyr skulle sige noget om den præcise grænse, men fyrene markerer jo indsejlingen for skibsfarten, omend man fysisk passerer grænsen, inden man når linjen mellem dem. --Sir48 (Thyge) 7. jun 2006 kl. 14:12 (CEST)

Om nordlig bredde for Hovedet Jeg har været inde for at sætte koordinater på. Efter FindVej Satellitfoto har vi 56° 7' 44,25" nordlig bredde på toppen af skrænten og 56° 7' 45,15" på den nordligste stenhøfde nedenfor skrænten. At den nordligste del af Gilleleje vestlige havnemole ligger på 56° 7' 47,4 tæller efter min mening ikke, for det er jo et menneskeskabt værk. mvh --Bernhard 5. feb 2008, 21:26 (CET)