Diskussion:Grænseforeningen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sydslesvig Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sydslesvig, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sydslesvigrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Som indledning står der:
Grænseforeningen støtter siden 1920 dansksindede i Sydslesvig.
Smaddergod sætning. Den er jo skrevet af en sydslesviger.
Selv om forholdet ikke er ophørt og stadig vedvarer, hedder det på rigsdansk:
Grænseforeningen har siden 1920 støttet dansksindede i Sydslesvig.
Jeg vil nøjes med denne note på diskussionssiden og undlade at rette på hovedsiden, for det er da ganske sødt med dette ægte sydslesvigske indspark. Og det sydslesvigske udtryk, som ligger helt op ad det tyske, er sådan set mere logisk end det danske. Sydslesvigsk dansk regionalsprog er tyskpåvirket, selv om ikke alle kan lide at høre det.
Se: [Rostra Dansprog] om det danske sprog i Sydslesvig.
Spørgsmålet er selvfølgelig også behandlet i bl.a. Kapers tyske grammatik.
M.v.h. --Hans Christophersen 6. apr 2008, 11:26 (CEST)


Set den anden vej gennem brillerne[redigér wikikode]

Jeg er selv et fæ til tysk, men vi burde egentlig have en artikel om - vistnok - Deutscher Grenzverein. Det kunne være interessant til sammenligning. --Jørgen (diskussion) 10. jan 2013, 14:02 (CET)