Spring til indhold

Brugerdiskussion:Jørgen

Sidens indhold er ikke tilgængeligt på andre sprog.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg har fået mig et arkiv, se Brugerdiskussion:Jørgen/lager1.

Og nyeste indlæg nederst, please!


Request for translation. Yanka Kupala and Yakub Kolas[rediger kildetekst]

Warm greeting from Belarusian Wikipedia! This year we celebrate 130. birthday of Belarusian great poets en:Yanka Kupala and en:Yakub Kolas Could you help us to translate articles into your unique and honourable language? Thank you in advance! --Rymchonak 15. jan 2012, 17:11 (CET)

Dyrenes Beskyttelse[rediger kildetekst]

Hej Jørgen -

Da det er undertegnede informationsmedarbejder, der har gjort faktuelle oplysninger om Dyrenes Beskyttelse og organisations arbejde tilgængeligt på Wikipedia, er der ikke tale om en uretmæssig kopiering fra vores hjemmeside. I øvrigt er teksterne ikke direkte kopieret, men redigeret, så de forhåbentlig passer til det leksikale format, lige som en vis objektivitet er tilstræbt. Derfor beder jeg om, at indholdet på denne side ikke fjernes - og meget gerne, at det bliver påpeget, hvor der være problemer, så vi kan få det rettet.

Venlig hilsen Peter Juncker-Mikkelsen

Informationsmedarbejder, Dyrenes Beskyttelse Alhambravej 15, 1826 Frederiksberg C tlf. 33 28 70 00 -- direkte: 33 28 70 22 pjm@dyrenes-beskyttelse.dk www.dyrenes-beskyttelse.dk

OK - jeg kigger på det senere i aften. Tak for oplysningen. --Jørgen 20. nov 2007, 18:01 (CET)

Finns det någon sida här man kan gå och lägga till begäran exempelvis blockeringar på den svenska wikipedian finns en sådan vid namn WP:BOÅ.--HejjagheterAndree 3. jan 2008, 20:58 (CET)

Der er ikke på dansk Wikipedia noget fast sted til den slags, men du kan da skrive et indlæg på Wikipedia-diskussion:Administratorer. --|EPO| 3. jan 2008, 21:02 (CET)

Upload et billede[rediger kildetekst]

Hvordan uploader man billeder? --Niclasen 18. feb 2008, 22:16 (CET)

Ovre i sidemenuen finder du et link hvor der står Læg en fil op, du kan også bruge genvejstasten [alt-u]. Husk at være opmærksom på ophavsretten, når du uploader et billede. --Fredelige 18. feb 2008, 22:22 (CET)


Testskabelon 130.226.178.140[rediger kildetekst]

Jørgen, jeg så, at du "reddede" ovennævnte bruger, tak for det. Årsagen til testskabelonen var, at jeg selv var inde og rette afsnittet i Kommunisme artiklen, men den stakkels IP-bruger var for hurtig og kom før mig, hvilket jeg ikke bemærkede. Så var brugeren lige pludselig den sidste, der havde haft fingerne i artiklen, og den efterfølgende skabelon kom så på. Fint du fangende den. --Pugilist 29. feb 2008, 12:59 (CET)

Ja, der kan ske virkelig meget i tidsrummet mellem man åbner artiklen og man klikker gem. Personligt ville jeg foretrække at man ved forhåndsvisning får besked, hvis der har været gemt ændringer i mellemtiden:-) Jeg har det med at dobbeltchecke, og så bliver jeg også gerne overhalet indenom. --Jørgen 29. feb 2008, 13:30 (CET)

Nu bliver jeg nød til at spørge - hvor meget spejder er du? Altså kun centerarbejder? Og hvilken farve? (Og hvorfor ikke bare selv oprette Gurredam? Måske lidt logisk, men bliver nød til at spørge, da du om andre burde vide noget om det) --Anigif 25. mar 2008, 10:12 (CET)

Tjaeh, jeg har været spejder i snart 38 år (lyder som om jeg er oldgammel, men man er jo altså først gammel når man har glemt at være ung!), juniorleder i DDS i et par år og 'kun' centermedarbejder på Gurredam siden 1979, heriblandt 15 år i centerledelsen. Nu kun halvaktiv emeritus, men stadig med i arbejdet og på sommerlejrene. Fordi det stadig er skægt og nu skal sønnike jo også med:-). Farve: Oprindelig gul (før sammenlægningen), senere blå, men af sind spraglet (FKCU). Og jeg har ikke oprettet Gurredam af principielle årsager - det er mit 'barn' og selvom jeg vil kunne holde en rimelig NPOV, så synes jeg altså at det er lidt forkert. Men kommer der en artikel, vil jeg da gerne rette småting. Vi er iøvrigt flere wikipedianere på Gurredam og de andre har tilsyneladende også afholdt sig fra at skrive om os selv:-) Med venlig hilsen --Jørgen 25. mar 2008, 23:27 (CET)
Arh, så blev jeg da så klogere! Det er jo ikke altid så nemt at finde nogle med sine egne interesser (i dette eksempel spejder) så synes da det er meget fedt lige at vide der i det mindste er en. Men også godt at høre der findes flere der ude (ikke overrasket, men nu ved jeg det da ;)). Nu ved jeg ikke umiddelbart meget om Gurredam, men kunne da godt være interessant at lave den - så lærer jeg da også lidt om et center "over there" (i stedet for kun Forlev, Assenbæk osv.). Kender da, om ikke andet, en spejder fra Helsingør, der har været på Gurredam, så kunne da snakke lidt med hende også. Så regner jeg også med at du kunne lægge lidt billeder ud? :P --Anigif 26. mar 2008, 09:25 (CET)
Ja, alle spejdere fra Helsingør har været på Gurredam. Det bunder lidt i at de er faste lejere. Der er iøvrigt en del spejdercommunities på nettet (har jeg ladet mig fortælle, jeg udlever ikke mit spejderliv så meget digitalt).--Jørgen 26. mar 2008, 11:37 (CET)
Skulle ikke undre mig at de alle har været der. Jeg hører ellers ikke meget om spejdere på nettet. I hvert fald ikke overdrevet, men hvis du skulle høre om noget vil jeg da gerne høre om det ;) Jeg vil lige prøve i hvert fald at starte Gurredam, det ville da være en start :P --Anigif 30. mar 2008, 13:41 (CEST)

Tilbagerulning af H.C. Andersen redigering[rediger kildetekst]

Med hvilken begrundelse har du rullet ændringer i artiklen H.C. Andersen udført af bruger:83.73.174.164 tilbage? Blandt brugerens redigeringer var der nogle forbedringer af tekstens sprog, som du nu har fjernet. Og indholdsmæssigt er der nu to uklarheder mellem redigeringen og din tilbagerulning: Rejste HCA som blind passager? Og var der to møder i 1822 (afsnittet Ankomst til hovedstaden)? Du må jo vide det, siden du retter, men så skal du som minimum begrunde/angive en kilde, alternativt rejse en debat på diskussionssiden. Artiklen er uanstændigt ringe, så seriøse bidragydere skal ikke skræmmes væk fra den, men tværtimod opmuntres.--Ylle 29. apr 2008, 12:15 (CEST)

Du har ret - jeg så bare at Forfatteren [[Jens Jørgensen]]...... var ændret til: [Jens Jørgensen]] og fik ikke scrollet ned for at se om der var andre redigeringer. Jeg har nu rettet noget af det tibage. Det var godt set, tak for det. Med venlig hilsen --Jørgen 30. apr 2008, 12:07 (CEST)

Hej Jørgen. Kan du ikke hjælpe mig med at lave en Skabelon:Fodboldtrup, bare hvor det er til et landshold? Altså f.eks. når man redigerer http://da.wikipedia.org/wiki/Skabelon:AC_Horsens_Trup. så står der:

name=AC Horsens Trup
teamname=AC Horsens
bgcolor=yellow
textcolor=black
bordercolor=black

- og hvis man så sætter den samme skabelon ind i en fodboldlandsholdtrub-skabelon (f.eks. Skabelon:Danmarks EM-trup 2004), så når man trykker "Gem side" og man har sat de rigtige farver ind osv. Så står der i toppen "Danmark - nuværende trup", hvor der rigtigt skulle have stået "Danmarks trup til EM i fodbold 2004".--Man-U 11. maj 2008, 14:16 (CEST)[svar]

Svaret direkte på din brugerside:
Hej!
Der er en flok folk, der har bredere erfaring i skabeloner end mig (jeg har kun kopieret mig til de skabeloner jeg har haft fingre i), så jeg vil her hylde princippet om best man on the job. Kig på Wikipedia:Wikipedianere/Interesser#Skabelonudvikling og vælg et offer :-). mvh --Jørgen 12. maj 2008, 11:09 (CEST)[svar]

A little help: Ecser[rediger kildetekst]

Hi! I'm a Hungarian Wikipedia editor, my name is Norbert Kiss. I'm very proud of my village and I would like to read about it in a lot of langauges. I translated already it into 10 languages, but I can't speak Dansk. Could you help me. My village's English page is this: Ecser. Could you translate the page of Ecser into Dansk? Then just link the side into the English version and I will see it, or you could write me, when it is ready. My hungarian Wikipedia side is: My profile. Or my e-mail is: eino@freemail.hu

Thank you! Norbert

Spørgsmål om ny stub[rediger kildetekst]

Hej Jørgen.
jeg har for mere end en måned siden stillet forslag om en ny stub, {{sygdomstub}}, som egentlig ikke har fået de store indvendinger, men ej heller den store tilslutning - eller debat, for den sags skyld. Spørgsmålene lyder nu: Kan jeg tillade mig at antage, at der er koncensus for oprettelsen? Og i givet fald... hvordan gør jeg?

Takker på forhånd! Gule hilsener, Christian.

P.s. Vi ses vel til CSL-Seminar i weekenden?

Du kan oprette den selv. Jeg er ikke den store skabelonrytter - det jeg har bedrevet har mest været copy-paste (hvorfor lave arbejdet 2 gange?) med egne ændriger. Udfra debatter om stubbene i doktorverdenen er det springende punkt nok billedet. Du kan evt. snuppe den fra en:Template:Disease-stub, hvis du synes den passer. Det ser ud til at den ligger lokalt på en:, så der skal findes en på commons (eller lægge den over selv).
Og ja, jeg regner med at vi ses - jeg starter hjemmefra lørdag middag når fruen er færdig med dagens fedtnisse. Hyggehejsa --Jørgen 22. maj 2008, 17:53 (CEST)[svar]

Et spørgsmål[rediger kildetekst]

Du skulle vel ikke vide hvordan man redigere i sidehoveder? (den præcise tekst foroven) - jeg skal nok bruge forhåndsvisning hvis jeg når så langt. :)

--Vesters 5. aug 2008, 12:52 (CEST)

Tryk på et hvilket som helst [rediger]-link i artiklen, du vil redigere. I adressefeltet står der så fx http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Brugerdiskussion:Jørgen&action=edit&section=10. Det sidste 10-tal ændrer du til 0, og trykker enter :-) --Hockeyindustrien 5. aug 2008, 12:55 (CEST)
Du kan også gå ind i Speciel:Indstillinger, gå til gadgets, afmærke " Indsætter et link til at redigér begyndelsen af en artikel" og gemme -- så får du et direkte link til det i toppen af siderne. --Hockeyindustrien 5. aug 2008, 12:57 (CEST)

Mange Tak Jørgen!Før velkom hilsen!--J. Milch 9. aug 2008, 09:35 (CEST)

Copyvio på Nordstrøm[rediger kildetekst]

Du har sat en {{Copyvio}} på Nordstrøm, men ikke skrevet, hvor den skulle være kopieret fra. Kan du stadig huske det?
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 13. mar 2009, 21:49 (CET)

Det jeg husker var at jeg som så tit blev revet væk fra alteret til familiegøremål midt i en redigering. Jeg søgte på karakteristiske sætningsdele og nåede ikke at finde ud af, om de hits jeg fik i Google var kilde eller kopi. Men spørgsmålet er også om ikke de citerede vers er en overtrædelse? --Jørgen 16. mar 2009, 16:58 (CET)
Må jeg spørge om, hvorfor du svarer to steder? Både her og på Brugerdiskussion:Sarrus? Jeg har denne side på overvågningslisten :-).
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 21. mar 2009, 22:59 (CET)
Fordi jeg nogen gange kigger tilbage til en halv diskussion og så skal til at lede efter den anden halve. Ikke alle udnytter overvågningslisten. --Jørgen 22. mar 2009, 13:17 (CET)
Det er da netop derfor, man skal holde en samtale ét sted :-).
- Sarrus (skriv til mig herbidrag) d. 22. mar 2009, 13:19 (CET)

Ang. artikel om Frontdata[rediger kildetekst]

Hej - jeg har valgt at skrive om virksomheden og har gjort det så informativt som muligt. Dette er ikke ment som reklame. Har du evt. forslag til ændringer? (Skrev 87.55.42.255 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Ja, det er da informativt, men er virksomheden så betydende at den har plads i en encyklopædi? Selvom mindre virksomheder nævnes i Wikipedia som kolde facts, er der tale om eksponering alligevel, og har de ingen encyklopædisk relevans, er det en form for reklame. At vi nævner Rolls Royce og Mærsk er åbenlyst encyklopædisk og de får nok ikke større omsætning af det. Indrømmet, der er en gråzone, og her må man forsøge at vurdere. --Jørgen 16. mar 2009, 17:09 (CET)

Tak fordi du fjernede det der fodsodavand fis :) (Skrev 81.161.169.132 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Velbekomme - nogle har bare for meget tid og for få hæmninger :-) --Jørgen 1. maj 2009, 09:04 (CEST)[svar]

RE: Balintawak[rediger kildetekst]

Hej Jørgen,

Maaske du kan uddybe hvad du mener med de skilte paa min Balintawak post? Jeg skriver direkte "Denne her artikel handler om et af de helt store Eskrima systemmer fra Filipppinerne, nemlig Balintawak"..... Hvis du laeste videre eller kendte bare lidt til kampkunst ville du ogsaa vide at Eskrima er en Filippinsk kampkunst og meget udbredt og at FMA (som jeg ogsaa naevner flere gange) er en general betegnelse for "Filippine Martial Arts".

Hvad angaar at du skriver der mangler afsnit osv. Prov lige at kigge igen tak....(Skrev Migsunedo (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Mvh.

Jan Jensen

Men nu har jeg for din skyld linket til Kali....Saa burde det vel gore det?(Skrev Migsunedo (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det handler om at man i en artikel nemt skal kunne læse, hvad det handler om. Første antydning af at det har noget med kamp at gøre kommer først i linie 17, og noget med self-defence nævnes først i linie 28. Det havde været meget nemmere at artiklen startede med: Balintawak er en kampsport, der udspringer fra Filippinerne.....
Der er en masse links fra velkomsten på din diskussionsside, der peger på sider med god vejledning i artiklernes opbygning m.m. Kig disse igennem - læs evt. lidt rundt på Wikipedia og dan dig et indtryk af mulighederne. Og for at retfærdiggøre genindsættelse af de 2 andre skabeloner om formatering og encyklopædi, så bør artiklerne bygges op så de nemt giver et overblik og der bør linkes til relevante artikler, og sidst men ikke mindst - artiklerne bør handle om een ting, og ikke beskrive flere personers livsløb. Det giver noget rod - det er nemmere at nævne personerne i teksten og så lave artikler om hver person. Med venlig hilsen --Jørgen 24. maj 2009, 17:01 (CEST)[svar]

Hej Jørgen! Er du forfatteren til denne fil? Eller hvorfra stammer den? Hilsen Bruger:Nillerdk 8. jun 2009, 18:18 (CEST)

Jo, det er mig der har lavet den. --Jørgen 8. jun 2009, 18:20 (CEST)
Tak for oplysningen. Jeg opdaterer billedbeskrivelsen til at afspejle dette. Meget kreativ og lærerig illustration i øvrigt! Bruger:Nillerdk 9. jun 2009, 12:17 (CEST)
Den er sgu da vildt sej! Intet mindre... --MGA73 9. jun 2009, 12:22 (CEST)
Ja, undskyld min vage formulering, Jørgen. (-; Bruger:Nillerdk 9. jun 2009, 12:43 (CEST)
Jeg har intet imod beskedenhed :-) Tak for roserne, og tak for rettelsen. --Jørgen 9. jun 2009, 14:37 (CEST)

Bandlysningsafstemning[rediger kildetekst]

Hej Jørgen.

Du er listet som aktiv administrator, og jeg henviser derfor til [1].

Med venlig hilsen, --Hockeyindustrien 3. okt 2009, 22:36 (CEST)

Intetsigende tilbagerulning.[rediger kildetekst]

Hej Jørgen. En eller anden analfabet (IP:83.88.125.173) tilføjede "HAITIS BEFOLKNING er på troen: VODO, men er mange er også KATOLIKER" i Haiti-artiklen [2]. Sætningen var faktuel forkert, elendigt formuleret, placeret i et forkert afsnit og Haitis religion var allerede nævnt i indledningen. Derfor er jeg enig i at bidraget skulle slettes, MEN da bidraget formentlig var i god tro skal man ikke bruge tilbagerulning. Det mest korrekte ville være at fjerne redigeringen med en besked i beskrivelsesfeltet á la "Religion allerede nævnt i indledningen". Erfarne brugere skal vejlede nyankomne, ikke skræmme dem væk. Det eneste 83.88.125.173 har lært er at nye bidrag bliver fjernet. --Med venlig hilsen Necessary Evil 28. jan 2010, 19:12 (CET)

Ja, okay - det gik vist lidt stærkt. Godt set. --Jørgen 28. jan 2010, 19:36 (CET)
Det var nok ikke det store tab, men alligevel. --Med venlig hilsen Necessary Evil 28. jan 2010, 19:45 (CET)

Copyvio på Gyroplan.[rediger kildetekst]

Hej Jørgen, nogen mener at Gyroplan er piratkopieret fra http://www.gyroforum.dk/page_display.asp?pid=7 Kan du ikke lige se på det? --Med venlig hilsen Necessary Evil 20. okt 2010, 00:04 (CEST)

Ja, og når man kigger i historikken passer det meget godt med at jeg sad og dyrkede lidt autogyroer i den vinter (21. jan 2004, 11:10), mens siden det skulle være kopieret fra af deres administrator angives til at være skrevet:
Siden er skrevet af: administrator 18 January 2005 15:59
Siden er sidst ændret af: 26 January 2005 20:38.
Oplysningen om svenskeren, der købte den sidste danske autogyro (vist til postflyvning iøvrigt) og fløj langsomt hjem, har jeg fra et foredrag i Flyvevåbenregi tilbage omkring værnets 40-års jubilæum i -90. Men jeg kigger på det i morgen i mere vågen tilstand, så kan jeg få rettet nogle af mine slagfejl og måske omskrive det så vi ikke får en copyvio på det igen. --Jørgen 20. okt 2010, 00:30 (CEST)

Behøves det?[rediger kildetekst]

Hej Jøren, tror der er sket en fejl eller sådan. Hele min tekst er ødelagt, du måtte ikke slette fra mit arkiv: (Bruger:maksimal/A , B , C, D) det var oprydningen fra alt det andet, som var unødvendigt. Mvh. --Maksimal 3. nov 2010, 16:27 (CET)

Jeg har vist kun slettet de sider, du har markeret med {{nonsens}}. Kigger lige på det. --Jørgen 3. nov 2010, 16:32 (CET)
Hov, du har ret, der røg et maksimal/a med i skyndingen. Det undrer mig at det kunne lade sig gøre. Jeg ser at du har oprettet den igen. Skal jeg gendanne den?? --Jørgen 3. nov 2010, 16:37 (CET)

Tak for hjælpen[rediger kildetekst]

... med at få skovlen under forfatteren til "Amy Sarr"Ramloser 21. nov 2010, 21:29 (CET)

Tilbagerulning af ændringer i "funktioner"[rediger kildetekst]

Hej Jørgen

Jeg har netop forsøgt at "rydde op" i artiklen om funktioner, hvor der er to afsnit om potensfunktioner (det ene hedder "potensielle funktioner"). De er stort set identiske, og der er ingen argumenter for at have to. Du har imidlertid tilbagerullet mine ændringer, og sendt en besked om at de var i strid med Wikipedias regler. Jeg vil derfor understrege, at ændringerne IKKE er hærværk, men ganske reelle.

mvh. Rasmus

Ja, det er da skidt håndværk fra min side. Jeg var lidt for hurtig, men når afsnit tømmes uden forklaring i beskrivelsesfeltet er det nærmest altid hærværk. Du må undskylde - jeg gendanner. Mvh --Jørgen 20. jan 2011, 13:09 (CET)

Wikimedia Danmark[rediger kildetekst]

Kære Jørgen.

Vi er mange, som sætter pris på dine bidrag til den dansksprogede Wikipedia. Men som bekendt kan projektet altid bruge flere kræfter til at udvikle encyklopædien og gøre den endnu bedre. Wikimedia Danmark arbejder bl.a. med at udbrede kendskabet til og forståelsen af Wikipedia - og de øvrige søsterprojekter. Dette sker bl.a. ved at deltage i lokale, regionale og nationale arrangementer, samt gennem erfaringsudveksling fra Wikimedia-foreningerne i hele verden.

Som bekendt vil en forening stå stærkere, hvis den er bredt repræsenteret blandt sine interessenter. Derfor håber jeg rigtig meget, at du har lyst til at støtte dette arbejde gennem at melde dig ind. Naturligvis bestemmer du selv, hvor meget arbejde du ønsker at lægge i foreningen. Foreningen skal bruge såvel passive støttemedlemmer som aktive fodfolk.

Hvis du har nogen som helst spørgsmål, er du naturligvis hjertelig velkommen til at kontakte enten mig eller skrive direkte til foreningen.

Med mange venlige søndagshilsener |EPO| COM: 13. feb 2011, 12:16 (CET)

Det er på tide at nogen smider et stykke grafik efter dig..[rediger kildetekst]

Den Utrættelige Bidragsyders Barnstar
Værsgo. Palnatoke (diskussion) 14. maj 2012, 21:46 (CEST)[svar]


Takker ydmygst. --Jørgen (diskussion) 14. maj 2012, 21:53 (CEST)[svar]

Hvordan undgår jeg reklame?[rediger kildetekst]

Hej Jørgen

Min kæreste oprettet et emne om "Ryan Garbage" (som hun ejer) 2 gange, først lugtede det af reklame, så fint. Anden gang, et fint indlæg som du har slettet, og det er vel også fint. Ved bare ikke hvordan det så skal skrives??? Hjælp!!! - "formen" og ordlyden til "Ryan Garbage" svarede til "Trip Trap" og "Danfoss" - skal de så også slettes?

De bedste hilsner Kronesen

Jeg tillader mig et svar: Problemet er først og fremmest at så længe det er din kæreste selv (eller en enhver anden med tilknytning til firmaet) der skriver artiklen vil den altid blive "vejet og fundet for let". Det er et af de mest grundlæggende principper for artikler på Wikipedia at de skal skrives neutralt og objektivt - og derfor har vi valgt at man ikke må skrive om sig selv, sit firma eller andet man har interesse i at promovere. Den dag firmaet/brand'et har opnået omtale/udbredelse og er alment kendt for den almindelige dansker på samme linie som Danfoss og Trip Trap vil en uafhængig person ganske givet skrive en artikel som kan bevares. Indtil da er det bedste I kan gøre at væbne jer med tålmodighed og arbejde på firmaets ve og vel - så skal dagen nok komme. Hvis de sider jeg her har henvist til ikke uddyber tilstrækkeligt, eller I efter endt læsning stadig sidder tilbage med flere spørgsmål, er I naturligvis meget velkomne til at stille dem. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 19. maj 2012, 22:47 (CEST)[svar]
Lige mine ord - når man er kendt nok til at fortjene en artikel i en encyklopædi, er der nok en anden, der skriver den. Mvh --Jørgen (diskussion) 19. maj 2012, 22:53 (CEST)[svar]

Ja okay det giver mening, - og undres dog over det med hønen og ægget... Og betyder det så også, at hvis i ikke kender navnet, så bliver det ikke godkendt? (selvom enhver der interessere sig for økologi og bæredygtighed kender det?

De bedste hilsner Kronesen (Skrev Kronesen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg kan berolige med at når der er tvivl om notabilitet, så bliver der afvejet i hvert enkelt tilfælde. Tit giver Google en fin hovedskudsretning i arten og antallet af hits. Jeg kan ikke forestille mig at en administrator spiller klogesen og sletter artikler om ting og begreber, han bare ikke lige har hørt om. Selv tager jeg det som en anledning til at orientere mig om emnet inden jeg tager en beslutning. Mvh --Jørgen (diskussion) 2. jul 2012, 11:20 (CEST)

Er det ikke lovligt at have personbeskrivelser?[rediger kildetekst]

Hej Jørgen Jeg kan se, du ønsker min side slettet, og jeg står lidt uforstående over hvorfor. Med mindre der venter et gigantisk oprydningsarbejde foran jer, med at slette samtlige sider, hvor der er personbeskrivelser på, forstår jeg ikke grunden til, at min skal slettes. Jeg er politiker og blogger og har igennem sidstnævnte flere tusinde, der læser mine blogindlæg. Samtidig er jeg kandidat til Borgerrepræsentationen i København og bestrider flere tillidsposter i mit parti. Til min nyeste blog på den meget ansete og populære damefrokosten.com, er jeg blevet opfordret til at oprette en Wikipedia side (indtil jeg får en rigtig hjemmeside), da de mange læsere skal have muligheden for at finde ud af mere om mig. Det er således ikke en reklame om mig og mine holdninger, blot en orientering om hvem jeg er og hvad jeg igennem tiden har lavet politisk. Jeg har endda nærmest kopieret en anden politikers side herinde, for ikke at overskride nogen regler. Jeg er klar over, at jeg ikke kan underskrive med et Helle Thorning, men jeg mener at jeg med min politiske position ikke hører til i en niche, der ikke kan legitimere en side her. Derudover er det kun neutrale informationer, der er indskrevet (det er svært at være uenig med i, hvornår jeg er født eller hvorfra jeg er uddannet) Hilsen, Line Hultengren

Jeg tillader mig at svare: problemet her er ikke personbeskrivelser, men at det reelt er en selvbiografi, hvilket af flere årsager er uønsket. En af dem er at folk der skriver om sig selv ofte overvurderer sig selv og deres betydning - dine poster i DSU har f.eks. ingen betydning for andre end medlemmerne, og gymnssielærere findes der adskillige af. Et andet problem er neutraliteten - det er alt for fristende at skrive ensidigt positivt og/eller ignorere mindre bahagelige oplysninger og kritik. Et tredie problem er at manglen på politiske meritter som her opvejes af en masse små oplysninger der ikke har interesse for ret mange andre end dem du selv omgås.
Angående kandidaturet så er det tidligere ved afstemning besluttet, at kandidater ikke er notable. Der er simpelthen alt for mange, der aldrig bliver valgt, til at de er værd at tale om også efter valget. Tænk bare på stemmesedlen til netop Borgerrepræsentationen, der er stor som et badehåndklæde og fyldt med kandidater, du formentlig aldrig har hørt om, og partier uden skygge af chance for at blive valgt.
Til yderligere orientering kan henvises til vores normer Wikipedia:Selvbiografier og Wikipedia:Kriterier for biografier. --Dannebrog Spy (diskussion) 28. jun 2012, 22:28 (CEST)

Jeg vil igen sige: Held og lykke med oprydningsarbejdet! Wikipedia er om noget et sted for snart sagt alt, og som jeg kan se igennem ovenstående debatindlæg, er dette vist mere et spørgsmål om, at du (naturligvis) ikke kender til alle mennesker eller alle organisationer, og dermed forsøger at gøre dig til dommer over, hvorvidt noget er interessant for andre end en selv. Tillader mig at stille spørgsmålet om det også handler om, hvem du ønsker har sider herinde, da jeg kan finde borgerlige ungdomspolitikere, som vel også kun har relevans for deres medlemmer? Du mener ikke, mit arbejde og mine poster vedrører mange mennesker, men ved hvor stort et antal mennesker går denne grænse? SIO er en organisation for ca.110 mennesker og de findes herinde, jeg har igennem mit arbejde betydning for flere tusinde mennesker. Jeg kunne også finde en tilfældig der kunne skrive samme indlæg, men du skulle nok kunne påstå at det sikkert alligevel er en der står i forbindelse med mig. Men ok, Wikipedia er så åbenbart ikke så åbent som man gik og troede. Uanset hvad er jeg jo ikke interesseret i at have en side hvor der øverst står, at en tilfældig fyr ikke ønsker den pågældende side, så jeg skal nok følge din ordre om at slette siden.(Skrev Hultengren (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Artikel er slettet, da vedkommende åbenlyst ikke er notabel til en artikel på Wikipedia. --Pixi Uno (diskussion) 30. jun 2012, 15:08 (CEST)
Hultengren: Jeg føler, der er behov for at præcisere: Hovedproblemet her er ikke hvorvidt en artikel om dig er berettiget eller ej (om end spørgsmålet kan debatteres; den side af diskussionen vil jeg dog ikke deltage i for nuværende). Hovedproblemet her er i højere grad at du har valgt at skrive om dig selv. Dén handling tillader vore politikker og normer ikke. Beslutningen om hvorvidt artiklen skal beholdes skal netop ikke bero på en enkelt brugers vurdering, men søge at være så objektiv som muligt, ganske som artiklerne skal. Og da det i sagens natur er umuligt at skrive objektivt om sig selv... Emnet er uddybet i de links, Dannebrog Spy præsenterede for dig herover. Jeg tror du vil have gavn af at læse de par sider igen. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 30. jun 2012, 18:38 (CEST)
Jeg kan tilslutte mig Medics indlæg. Og så tilføje at Hultensgrens indlæg meget tydeligt illustrerer en anden årsag til at selvbiografier frabedes: det er uhyggeligt svært for de fleste at respektere og forstå kritik af og andres meninger om dem selv. Men Wikipedia bygger på samarbejde og konsensus, ikke enkeltpersoners opfattelser af sig selv og andre. Kan man ikke acceptere det og at andre nogle gange mener noget andet end en selv, bør man ikke bidrage til Wikipedia. --Dannebrog Spy (diskussion) 1. jul 2012, 14:39 (CEST)
Hvor er det rart at ens post bliver klaret mens man selv er offline i familiemæssig forbindelse. Tak skal I have - jeg kunne ikke have svaret bedre selv. Da vi jævnligt har denne debat på diskussionssider slog det mig om vi mangler noget i formuleringerne på vore hjælpesider - eller måske bare en mere åbenlys henstilling til at læse dem. --Jørgen (diskussion) 2. jul 2012, 11:20 (CEST)
Så lidt - vi må sørge for at finde lidt mere fritid til dig, jo ;-) Jeg har selv tænkt lidt tilsvarende... Jeg synes efterhånden det er ofte, man skal ud i lidt lange, svært pædagogiske forklaringer for at få folk til at både læse og forstå netop denne problematik. Måske en revision kunne være betimelig? --Medic (Lindblad) (diskussion) 2. jul 2012, 12:32 (CEST)
En del af problemet ligger desværre nok i Skabelon:Erikke, der dækker alt for bredt til, at folk forstår hvad der gælder i lige deres tilfælde. På baggrund af en anden diskussion for nyligt, har jeg derfor lavet udkast til mere specifikke besked-skabeloner for hhv. ikke notable emner og selvbiografier. Bemærk at der er kun er tale om udkast, så hvis der er ting der skal rettes, omformuleres eller tilføjes, hører jeg gerne. Navnene er brugt i mangel af bedre, og også her er bedre ideer velkomne.
Angående normer og hjælpesider så er Wikipedia:Selvbiografier allerede ganske grundig, om end indledningen måske nok bør rettes til. Wikipedia:Kriterier for artikler savner til gengæld et uddybende afsnit for de tilfælde, hvor et givent emne er en af mange - hvornår er alle notable, hvornår kun nogle og hvornår slet ingen? Derudover skal det forklares bedre, at baggrunden for normen ikke er, at vi har noget imod emnerne, men at for rigtig mange er der stort set ingen udover de nærmeste, der vil læse om dem. Endelig vil det dog også være en fordel, hvis menuen havde et link til oversigten over politikker og normer for at vise, at vi faktisk har dem. --Dannebrog Spy (diskussion) 2. jul 2012, 13:15 (CEST)

Artikel Hadsund billeder[rediger kildetekst]

Tak for dit forslag Jørgen det vil jeg prøve. Jeg er ikke færdig med at tage billeder i Hadsund. Skulle jeg tage et billede af noget i Hadsund til dig. Venlig hilsen --Søren1997 (diskussion) 24. aug 2012, 21:39 (CEST)

Næeh tak, jeg har hvad jeg skal bruge. Mvh --Jørgen (diskussion) 24. aug 2012, 22:59 (CEST)

Okay --Søren1997 (diskussion) 24. aug 2012, 23:13 (CEST)

Ridder af Wikipedia-Barnstar
For din fantastiske energi og arbejde med patruljeringsopgaven, venligst hilsen Pelle Hansen 17. sep 2012, 12:24 (CEST)


Takker ydmygst - og er glad for at der ikke bliver slået med sværd..... --Jørgen (diskussion) 17. sep 2012, 12:33 (CEST)

Thansen.dk[rediger kildetekst]

Hej Jørgen,

Fedt, at du har været med til at skrive vores historie. Jeg er kommunikationschef for T. Hansen Gruppen A/S, hvor jeg ændrer faktuelle emner og tekst.

Mvh.

Andreas Dyhrberg (Skrev adthansen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

thansen.dk[rediger kildetekst]

Hej Jørgen,

Jeg har sendt dig en mail også via systemet i wiki. Jeg ved ikke om det er dig, som har rettet siden nu, så der står, at et person bag formådes ikke at kunne holde neutralitetsprincippet. Det er naturligvis forkert. Det er rene fakta, som der er skrevet, og i øvrigt er det meste af artiklen skrevet af andre, som nok ikke forstå, hvor det label nu skal sættes på. Jeg har kun indsat info og rettelser - f.eks. fra 75 til 77 butikker.

Hvis du har behov for kildeanvisninger, så skriv endelig. Alternativt kan jeg fremadrettet sende dig eller andre direkte informationer på mail. Hvor mange butikker der er og hvor, omsætningstal, produktsortiment mv. - altså faktuelle oplysninger.

Som historiker og kommunikationschef sætter jeg stor pris på at dokumentere påstande/informationer med kilder.

Mvh. Andreas Dyhrberg.(Skrev adthansen (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Skulderklap[rediger kildetekst]

Ridder af Wikipedia-Barnstar
For dit arbejde som administrator – alt fra tilbagerulning af vandalisme, sletninger, blokeringere og ikke mindst din evne til at give en hjælpende hånd hos nybegyndere samt at gå i dialog ved konflikter.

Et helt fantastisk stykke arbejde og en entusiasme, som forbedrer Wikipedia dagligt. Et arbejde, der ikke bliver påskønnet nok... Men her får du lige et lille skulderklap bestående af en hilsen og en stjerne. Godt og ikke mindst værdsat arbejde som i administratorer laver. Med venlig hilsen Pelle Hansen 7. jan 2013, 01:31 (CET)


Næstved Sejlklub[rediger kildetekst]

Hej, Jørgen. Du har nye beskederDiskussion:Næstved Sejlklub.
Du kan fjerne denne besked når som helst ved at fjerne {{Svar}}-skabelonen.

--Mvh Jonas Søby 13. mar 2013, 15:39 (CET)

Kimbrergarden[rediger kildetekst]

Hej slettede skabelonen fordi jeg ikke kunne få en grund til han ville slette den Mener at det er alm logik at hvis man smider sådan en op er det kun med en gyldig grund. --Ninjaen (diskussion) 11. apr 2013, 19:45 (CEST)

Konklusionen på sletningsforslaget sidste gang artiklen eksisterede var at garden ikke var notabel til at have sin egen artikel. Det kan du læse på artiklens diskussionsside (diskussion:Kimbrergarden). Her er også venlige sjæle, der har givet en del fif om hvordan de forskellige bygarder kan nævnes i en samleartikel om bygarder. Vi er ikke meget for at lægge artikelplads til små og lokale fænomener, der ikke har bred interesse - ellers ender vi i een stor uoverskuelighed. Prøv at kaste lidt energi efter en overordnet artikel - vi har vist kun en artikel om Danmarksmesterskab (bygarde). Når det store billede er skrevet, kan man længere nede nævne de forskellige bygarder - så kan man få et indtryk af deres udbredelse og størrelse. Mvh --Jørgen (diskussion) 11. apr 2013, 23:06 (CEST)


Hej Jørgen, Jeg kan se din problematik i at nok ikke alle i hele verden vil læse denne artikel om denne virksomhed som den er i dette øjeblik. Dog mener jeg at den har en relevans, som alle andre virksomheder. grunden til at der står noget om ejeren er at det er meget centralt for den omtalte virksomhed. Det er som sagt min første artikel, men har også tænkt mig at skrive noget meget om de punkter som også blevet skrevet om her f.eks. en side om hvad IPO er, så vil denne artikel også give mere mening. Hvad er det helt præcist du ikke kan lide? Jeg syntes det er holdt neutralt og til fakta, der skal nok komme kildehenvisninger på. 11. maj 2013, 18:41 (CEST)

Først: Check med Wikipedia:Kriterier for virksomhedsartikler om virksomheden opfylder de krav, der skal opfyldes for at virksomheden er notabel. Dernæst er det i wikipediasammenhæng naturligt at notable personer har deres egen artikel, så man ikke skal lede i en virksomhedsartikel for at finde noget om dem. Omvendt vil ikke-notable personer kort kunne nævnes i andre artikler, men ikke detaljeret som om de er notable.
Som jeg ser artiklen, virker den reklamerende med en personbeskrivelse, der skal legitimere virksomheden. Jeg kan ikke læse af personbeskrivelsen præcis hvad der gør virksomheden notabel, og jeg har ikke så meget forstand på hundetræning til at vurdere om man er notabel fordi man har et DM i rottweiler. Det vil jeg lade hundekyndige om at vurdere. Derfor har jeg ladet artiklen overleve til andre kommer med en vurdering. Mvh --Jørgen (diskussion) 13. maj 2013, 10:41 (CEST)[svar]

Can you help with the VisualEditor rollout?[rediger kildetekst]

Hi there! I am contacting a few active member of this wiki because the new editing interface, VisualEditor, will be activated here next Tuesday, Sep 24th (I helped the Italian Wikipedia when the new software arrived there a few months ago, and in my experience users benefited a lot from having some explanation and help pages ready in their language about that new Edit tab they were seeing!) Here is a sort of "checklist" of major tasks. It is important to know that right now only 7 messages are left to translate for the interface, congratulations! And for translations, you can improve those started at mw.org (user guide - portal main page - TemplateData), for a start, or work locally. Your feedback about VE is welcome at mw:VisualEditor/Feedback. Thanks for what you will do! --Elitre (WMF) (diskussion) 21. sep 2013, 08:58 (CEST)

Hej, jeg så du ændrede ståfejlen i Skabelon:Dagen/1. november, fandt du så ved samme lejlighed nogen kilder om dagen? vedkommende der har skrevet det, ser ikke ud til at kunne komme op med noget. TherasTaneel (diskussion) 31. okt 2013, 22:05 (CET)

Jeg rettede bare linket til at pege rigtigt - og borede ikke dybere i fænomenet af 2 årsager: Jeg sad for yderste ende af en ret tynd internetforbindelse med lav hastighed og pålidelighed - så får man ikke så meget fra hånden. Og så er det et sportsfænomen - noget jeg af manglende interesse ikke har nogetsomhelst indblik i, og derfor nødigt vil dømme om. --Jørgen (diskussion) 4. nov 2013, 14:41 (CET)
Np, selvfølgelig. ;) TherasTaneel (diskussion) 4. nov 2013, 16:55 (CET)


Landsbybrønden/Selvpromovering[rediger kildetekst]

Hej Jørgen,

skriver til dig da du stadigvæk er aktiv på wiki og deltog i en diskussion vedr. Selvpromovering helt tilbage i 2005. Jeg kunne ikke regne ud hvor jeg skulle skrive dette indlæg, så beklager hvis det ikke er her.

I 2005 oprettede jeg en side om mig selv (var nyuddannet skuespiller og så andre kollegaer gøre det samme som pr.).

Jeg havde tydeligvis ikke læst wiki retningslinjer hvorfor mit navn blev indraget i diskussion om 'Selvpromovering'.

Mit issue er, at nu her snart 10 år efter, dukker 'tråden' stadigvæk op når man googler mit navn og det udsnit der vises i google hedder: Disse selvpromoverende artikler er dermed ikke noget du vil læse om i et normalt leksikon. For nyligt har problemerne været Jeppe (mit efternavn) og Red Bjørnene, ...

Så jeg vil høre om man ikke kunne slette mit efternavn fra diskussionen og bare skrive Jeppe?

vh. Jeppe G Jugheaddk (diskussion) 5. dec 2013, 22:54 (CET)

Hej Jeppe!
Jeg har sløret dit navn i en ny version af diskussionen og skjult de gamle versioner, der forelå. Jeg ser at en anden administrator imens har indsat en kode for at søgemaskinerne ikke ser den. Nu er det så op til Google at glemme at den var der. Jeg håber det er nok. Med venlig hilsen --Jørgen (diskussion) 6. dec 2013, 09:16 (CET)

Mange tak! vh J.Jugheaddk (diskussion) 8. dec 2013, 18:14 (CET)

fjernelse af bevislige og saglige argumenter.[rediger kildetekst]

Må jeg spørge om hvorfor at du har valgt at gentage fjernelsen af definitionen på bibelens Gehenna og udskifte den med en kort og absolut forkert samt bibelsk modstridende historie, der først blev opfundet mange hundret år efter at biblen var færdig? Jeg har frembragt saglige og seriøse argumenter som er absolut uden tvivl, alligevel vil du have den forkerte historie stående. Jeg antager du ikke er dum i ordets bogstaveligste forstand, så et gæt vil være at det handler om bias og at du vil have den anden historie skal være rigtig, derfor fjerne du den korrekte teks, uanset hvor mange faglig påvislige argumenter den indeholder. Din nuværende artikel er både i strid med Biblen og Jødedommen og er fri fiktion.(Skrev Nissemonster (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har ikke taget stilling til den eksisterende tekst, men bare fjernet din tilføjelse, der var kopieret fra et andet sted på internettet. Det må man kun, hvis den pågældende side udtrykkelig er mærket med en licens, der tillader det. Og når der nu står copyright i bunden af hver side dér, så går den baer ikke. Med venlig hilsen --Jørgen (diskussion) 24. jan 2014, 18:23 (CET)

goSupermodel[rediger kildetekst]

Hej Jørgen vil du kigge forbi artiklen goSupermodel, der er flere der hygger sig med lidt med artiklen (hærværk) ---Zoizit (diskussion) 19. jul 2014, 17:15 (CEST)

Det nåede jeg ikke før en anden greb ind. Og du fik også selv gjort et pænt oprydningsarbejde - tak for det. --Jørgen (diskussion) 20. jul 2014, 12:08 (CEST)

Global konto[rediger kildetekst]

Hej Jørgen. Jeg kan se du ikke har fået en global konto - se Speciel:CentralAuth/Jørgen. Du kan aktivere det i Indstillinger. Bagefter kan du hængte de konti, som er dine, fra andre wiki'er sammen, så det bliver samme konto. Fordelen er du kan komme til andre wiki'er, herunder Wikidata og Commons, uden at skal logge ind igen. Og på tidspunkt skal alle konti være globale. Hvis du vil være sikker på at du beholder samme brugernavn, så gør det nu. --Steen Th (diskussion) 13. sep 2014, 15:51 (CEST)

Takker, kigger på det. Så må de andre Jørgener se om de kan humme sig ;-) --Jørgen (diskussion) 13. sep 2014, 16:04 (CEST)
Wikimedia Commons logo

Hello! Sorry for writing in English. As you're an administrator here, please check the message I left on MediaWiki talk:Licenses and the village pump. Thanks, Nemo 18. sep 2014, 21:22 (CEST)

Invitation to Medical Translation[rediger kildetekst]

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Besked fra Alice susanne[rediger kildetekst]

Hej Jørgen. Du skriver at der bliver smidt ca. 1 million kr i Trevi-Fontænen om året. Jeg har lige set en udsendelse, hvor de siger at beløbet er på 80.000 euro om måneden, hvilket er godt 595.000 kr. Det bliver så noget mere end du skrev. Vh. Alice (Skrev Alice susanne (diskussion • bidrag) 15. feb 2015, 11:58. Husk at signere dine indlæg.)

Hej Alice! Det er ikke mig, den information kommer fra. Det er sandt at jeg er den sidste bidragyder på artiklen ifølge dens historik, men jeg tilbagerullede blot hærværk, der havde fjernet næsten al teksen i artiklen. Går man i historikken ses at oplysningen var med ved artiklens oprettelse i 2007. Ifølge den engelske artikel om samme fontæne, står der ca 3000 euro om dagen med kilde angivet. Med venlig hilsen --Jørgen (diskussion) 15. feb 2015, 23:33 (CET)

10-årsklubbben[rediger kildetekst]

Hei,Jørgen,

Jag vill gärna bjuda in dig att bli medlem i Wikipedia:10-årsklubben.

10-årsklubben er en uformel gruppe af brugere, der har været aktive på Dansk Wikipedia i ti år eller mere.

Klubben er en dansksproget del af Ten Year Society.

Medlemskabet er frivillig og åbent for alle, der har bidraget på Wikipedia i mindst ti år.

Den som ønsker at markere sit medlemskab på sin brugerside kan gøre det med skabelonen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmer med denne skabelon på brugersiden vises også i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben

Velkommen! Dan Koehl (diskussion) 8. mar 2015, 03:30 (CET)

Tak skal du have - jeg passer vist fint i målgruppen ;-) --Jørgen (diskussion) 8. mar 2015, 19:48 (CET)

Hej jørgen jeg har skrevet min teori om area 51 men den bliver hele tiden slettet. (Skrev Shantier Madani (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Det hænger nok sammen med at det er DIN teori og ikke anerkendt viden. Wikipedia er ikke stedet for alskens lægmandsteorier. Mvh --Jørgen (diskussion) 11. maj 2015, 22:18 (CEST)[svar]

Skal brugeren ikke til afkølning en time eller to. Det er enerverende at slette hans autobiografi igen og igen. mvh Per (PerV) (diskussion) 19. aug 2015, 12:56 (CEST)

Meningstilkendegivelse[rediger kildetekst]

Hej Jørgen,

Kan jeg lokke dig til at kigge forbi min ansøgning om administratorstatus og give din ærlige mening til kende, så vi får så mange meninger/stemmer som muligt, at basere den snart endelige konklusion på. På forhånd tak. Mhv Pelle Hansen 30. apr 2017, 15:31 (CEST)

Hvad er det problem gamle mand?[rediger kildetekst]

bare fordi man har 32 subscribers må man da godt være på wikipedia, wikipedia er lavet til fakta, og hvad jeg skriver er fakta. det kan godt være at der ikke vil være mere end 20 mennesker der kommet til at læse det, men det betyder ikke at det ikke må være der

Jo, det gør det faktisk! Vi har nogle regler for hvad vi vil lægge serverplads til, og vi vil ikke have artikler om alle skoleelever og alle pizzariaer. Læs mere på Wikipedia:Kriterier for biografier. Mvh --Jørgen (diskussion) 5. sep 2018, 14:21 (CEST)

Ny blokerings- og bandlysningspolitik, samt ændringer i forbudspolitikken og retningslinjer for administratorer[rediger kildetekst]

Da du er administrator vil jeg gøre opmærksom på at politikken for blokering og bandlysning, politikken for forbud, samt retningslinjerne for administratorer er blevet ændret. Den mest gennemgribende ændring er af blokeringspolitikken der nu er mere tydelig ift. hvornår det er passende at anvende blokerings-foranstaltningen.

Se evt. forslaget hvor ændringerne er opsummeret i punktform.

Mvh. InsaneHacker (diskussion) (sendt via Speciel:MassMessage 20. sep 2018, 14:13 (CEST))

UTILSTRÆKKELIG NOTABILITET[rediger kildetekst]

Hej Jørgen,

Jeg oprettede en side under titlen 'Anders Valentin' som du valgte at slette et par timer efter med begrundelsen om utilstrækkelig notabilitet. Uanset om man kan være enig eller ej med dette, så vil jeg mægtig gerne have teksten denne side indeholdte - men denne er forsvundet fra historikken. Ved du noget om dette? Og kan den fremskaffes? (Skrev 98.0.133.226 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hej IP-bruger. Jeg har placeret teksten i en sandkasse, hvorfra du kan hente hvad du måtte have brug for. Med venlig hilsen, --Medic (Lindblad) (diskussion) 29. nov 2018, 09:39 (CET)
Til Medic: Tak for hurtigere svar end jeg kunne præstere. Til 98.0.133.226: Jeg fandt intet i artiklen der kunne være af generel interesse. Undo kan måske nævnes kort i Tryg's artikel, men den nævnes ikke på deres hjemmeside. Såfremt han (dig?) har begået banebrydende forskning, præsteret nogle elitære sportsresultater eller har haft en betydende formandspost el.lign, som du havde glemt at nævne, må vi tage den derfra. mvh --Jørgen (diskussion) 29. nov 2018, 10:10 (CET)

Kinesisk drage[rediger kildetekst]

Hej Jørgen

Kort orientering (måske ville det være smartere med en form for personlig besked, hvis det er muligt, men det er temmelig indviklet at finde ud af):

jeg har fået en besked om at ukorrekte redigeringer af artiklen er foretaget fra min IP-adresse, tilbage i august 2018.

Jeg fik nyt bredbåndsmodem i primo 2019. Den kinesiske drage er ikke et emne, jeg har særlig viden om eller interesse for, og jeg har ikke redigeret i artiklen; den omtalte, sexualiserede ændring kunne jeg aldrig finde på at lave. Mener, at det må være en tidligere bruger af min IP-adresse, hvis det ellers er muligt, eller en form for hacking.

Jeg får i øvrigt også beskeder rettet til en anden person via dette modem, med SMSer om aktuelt hashsalg, indkaldelse til retsmøder, fra diverse kommunekontorer, etc. (!). Det eneste, min internet-udbyder kan gøre ved det, er et helt nyt abonnement/modem. (Skrev Joen Elmbak (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Hvad Wikipedia angår, så ved vi alle (i det mindste alle os, der tager os af vandalisme her på Wikipedia) at en IP-adresse sjældent udpeger en enkelt bruger. Tit har en udbyder ganske få IP-adresser ud på internettet, og dem 'deles' kunderne om. Ved omlægninger kan man også opleve at få en anden IP-adresse, eller blot en anden IP-adresse inden for den 'blok' af adresser, udbyderen har rådighed over. Så for Wikipedias vedkommende er der ingen 'hard feelings'. At vi af og til blokerer for IP-adressers redigeringsmuligheder skyldes at det er den eneste måde vi kan komme vandalister til livs på. Det rammer andre også, men hvis de opretter sig som brugere (som du har gjort), kan de redigere alligevel. Hvad du har af andre problemer med din internetforbindelse kan jeg ikke rigtigt gøre noget ved eller gennemskue, så du må tale med din udbyder på både internet og telefon. Med venlig hilsen --Jørgen (diskussion) 14. sep 2019, 11:54 (CEST)

Mange tak for et godt og hurtigt svar, der indeholdt nye oplysninger for mig. (Skrev Joen Elmbak (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Glædelig Jul[rediger kildetekst]

Jeg vil lige ønske dig en rigtig Glædelig Jul -- 🎅 -- Zoizit (diskussion) 20. dec 2019, 20:11 (CET)
Mange tak og i lige måde. --Jørgen (diskussion) 22. dec 2019, 07:54 (CET)


Wikipedia Chat[rediger kildetekst]

Hej Jørgen. Jeg ville lige gøre dig opmærksom på at vi på Wikipedia har en IRC chatkanal, hvor du kan skrive med andre aktive Wikipedianer. Det er en god mulighed for lære nye brugere at kende eller bare hygge sig. Du kan bruge webchatten ved at tilgå Freenode.Net #wikipedia-da. Håber at se dig derinde! --SimmeD (diskussion, bidrag) 6. feb 2020, 10:39 (CET)

Tvivlsom tilbagerulning, Protein[rediger kildetekst]

Denne tilbagerulning er efter min mening ikke korrekt. Jeg citerer fra Hjælp:Tilbagerulning:

  • Tilbagerulning bør som regel kun bruges til fjernelse af åbenlyst hærværk, fordi man
  • I tvivlstilfælde bør man altid bruge fjern redigering og forklare fjernelsen i redigeringsopsummeringen.

Citat slut.

Jeg kender ikke noget til emnet, og ville aldrig bruge tilbagerulning i den slags tilfælde (ikke åbenlyst hærværk). Jeg kan se at du er elektronikmekaniker, og er formodentligt heller ikke uddannet i emnet. Læs punkt to ovenfor. --Madglad (diskussion) 25. mar 2020, 10:17 (CET)

We sent you an e-mail[rediger kildetekst]

Hello Jørgen,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskussion) 25. sep 2020, 20:48 (CEST)

Glædelig Jul[rediger kildetekst]

Jeg ønsker dig og din familie en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår Julehilsner fra -- Zoizit (diskussion) 21. dec 2020, 15:27 (CET)

How we will see unregistered users[rediger kildetekst]

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

4. jan. 2022, 19:11 (CET)

Patruljering af Tykke Niels[rediger kildetekst]

Jeg forstår ikke rigtigt baggrunden for patruljeringen i dag af https://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Tykke-Niels&diff=prev&oldid=11531073

Redigeringen er senere tilbageført af en ip-bruger. Hvad er årsagen til patruljeringen? Ændringen af indledningen til den modsatte betydning må vel vække undren? --Madglad (diskussion) 7. aug. 2023, 15:22 (CEST)[svar]

Tilbagerulningen er helt på sin plads, den har jeg heller ikke rørt ved. Jeg fjernede blot det røde udråbstegn for en mere overskuelig log. --Jørgen (diskussion) 8. aug. 2023, 13:30 (CEST)[svar]
Det er jo ikke sådan at patruljering fungerer. Redigeringen skal stå markeret som upatruljeret, indtil redigeringen er gennemlæst og godkendt eller rullet tilbage. Når du bare markerer den som godkendt uden at gennemlæse den, er det jo ikke sikkert, at andre bliver opmærsomme på at der er en ikke-patruljeret redigering.
Læs Hvad nu, hvis jeg ikke ved, om ændringen er i orden? (og resten af artiklen).
Du har været administrator i over 19 år (og den administrator med næstlængst anciennitet) og burde således vide, hvordan Wikipedia fungerer. --Madglad (diskussion) 8. aug. 2023, 14:30 (CEST)[svar]
Ikke forstået - 185.5.165.23 indsatte et forkert 'ikke'. Det blev fjernet af en anonym bruger, og stod derfor som upatruljeret, men der var taget aktion på det. --Jørgen (diskussion) 9. aug. 2023, 10:55 (CEST)[svar]
OK, ja. Men det forvirrer så at du markerer hærværket patruljeret, men lader fjernelsen af hærværket stå upatruljeret. Men det er vel, hvad der sker i farten. --Madglad (diskussion) 10. aug. 2023, 08:48 (CEST)[svar]