Diskussion:Grammofon

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Denne diskussionsside bliver automatisk arkiveret af Dawikibot. Se mere på Skabelon:Autoarkiv.
Seneste opdatering: 15. Oct 2020 05:30
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Uden overskrift[redigér wikikode]

En grammofon er dels en betegnelse for en maskine til lydafspilning af plader (pladespiller) dels en betegnelse for pladerne selv (f.eks. en LP-plade)

Dette er ikke let at forstå: Kalder man en (LP-)plade "en grammofon"?

Endvidere nævner artiklen slet ikke de tidlige grammofoner som var rent mekaniske og som man med et håndsving måtte "trække op" hver gang man ville afspille en plade. -- Sebastjan 15. sep. 2005 kl. 07:50 (CEST)

På rette sted bør artiklen også linke til grammofonplade, hvad den vist ikke gør i øjeblikket.--Heelgrasper 15. sep 2005 kl. 17:59 (CEST)

Rejsegrammofon[redigér wikikode]

Skulle det ikke nævnes at man før ca. 1950, da transistorradioen endnu var ukendt, kunne forstyrre naturens ro ved at medføre en rent mekanisk (og temmelig uhåndterlig) "rejsegrammofon"? -- Sebastjan 21. jun 2006 kl. 10:22 (CEST)

Billedadvarsel[redigér wikikode]

De følgende billeder er blevet slettet fra Commons eller er blevet indstillet til sletning. Hvis billederne er slettet, skal de fjernes fra artiklen. Deltag eventuelt i diskussionen på Commons. Denne besked blev genereret automatisk af CommonsTicker.

  • Image:Agulha_record_player.jpg:

Nilfanion fjernede licensskabelon License tags fra Template:Flickrreview: messy vooddo :D; Images:

-- CommonsTicker 17. okt 2006 kl. 00:15 (CEST)