Diskussion:Grundlovsforhør

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Ikke kun "tilfældige" fængslinger?![redigér wikikode]

Er det ikke ret upræcist at sige, at det er til for at beskytte mod tilfældige fængslinger? Det kan jo være med fuldt overlæg, og af personlige grunde, eller under tilfælde, hvor der ikke rigtig er noget, der tyder på, at vedkommende ikke er retmæssigt fængslet.. Det gør vel ikke fængslingen tilfældig? --87.56.171.170 13. feb 2011, 01:03 (CET)

"Tilfældig" har flere betydninger - se fx http://sproget.dk/lookup?SearchableText=tilf%C3%A6ldig --Palnatoke 13. feb 2011, 08:36 (CET)

Ordvalg: substantiere[redigér wikikode]

Wikipedia:QA: "artikler der ikke er formuleret i et forståeligt sprog"

Termen substantiere findes ikke i Retskrivningsordbogen og ikke i Den Danske Ordbog og faktisk heller ingen andre steder her på wikipedia. Ordbøgerne nævner substantivere og oversætter det til 'gøre til et substantiv' og ' omdanne til el. anvende som et substantiv'.

"Den sigtede får anholdelsen opretholdt for at give politiet tid til at gøre sigtelsen til et substantiv" giver ikke så god mening.

Man kunne måske også skrive "Den sigtede får anholdelsen opretholdt for at give politiet tid til at give sigtelsen substans", men det giver nok heller ikke så meget mening for udenforstående. (skrev SejHing 12 februar 2018 09:53 (CET) (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)

Du skal over til engelsk "substantiate" for at finde ordet og dets rette betydning, det er en typisk anglicisme. Substans betydningen på dansk er den der kommer tættest på, men betydningen på engelsk er lidt anderledes. -- Vrenak (diskussion) 12. feb 2018, 10:02 (CET)
Ok. Mener du dermed at "Den sigtede får anholdelsen opretholdt for at give politiet tid til at begrunde sigtelsen" eller "Den sigtede får anholdelsen opretholdt for at give politiet tid til at underbygge sigtelsen" vil være en meningsfuld omformulering?SejHing (diskussion) 12. feb 2018, 10:33 (CET)
Noget i den stil ja. -- Vrenak (diskussion) 12. feb 2018, 10:42 (CET)
Sætningen giver i al fald mening. Om den så er valid skal jeg ikke gøre mig klog på. Der er ingen kildeangivelse der kan be- eller afkræfte det. SejHing (diskussion) 12. feb 2018, 11:52 (CET)