Diskussion:Grunewald

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Mindesmærket[redigér wikikode]

Delstaten Berlins flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Berlin, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Berlin-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

"Det var fra Grunewald Station at de berlinske jøder blev eksporteret videre mod udryddelseslejrene i Polen."

De blev vel deporteret (ikke "eksporteret"), og i lige så stor grad fra stationen i Putzlitzstrasse (bydelen Wedding) som fra Grunewald.

I øvrig omfattede deportationerne ikke kun jøder fra Berlin, men tyske jøder overhovedet.

I starten gik togene heller ikke til udryddelseslejre, men til ghettoer (Litzmannstadt og Warszawa), og til Riga, som ikke er polsk.

I senere år gik togene til opsamlingslejren Theresienstadt og udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau. Mvh --Nordfra (diskussion) 11. okt 2018, 13:39 (CEST)