Diskussion:Gummibibelen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Fysik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Fysik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af fysik-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret, kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Det kan diskuteres om bogens navn er det, som står på omslaget eller det, den bliver kaldt. Jeg er ikke selv kemiker, men har fået indtryk af at "Gummibibelen" faktisk er det almindeligt brugte navn. --Palnatoke 7. okt 2009, 13:22 (CEST)

Som kemiker kan jeg bekræfte at bogen almindeligvis kaldes Gummibibelen, men det er jo ikke bogen "rigtige" navn, det er i mine øjne et spørgsmål om smag og behag. --Villy Fink Isaksen 7. okt 2009, 13:26 (CEST)
Jeg er som Palnatoke heller ikke kemiker, men jeg kan ikke søge efter "Gummibibelen" på mit lokale universitetsbibliotek. Jeg ville nok heller ikke angive "Gummibibelen" i seriøst sammenhæng, f.eks. i en videnskabelig artikel. Gummibibelen er da blot et øgenavn, også selvom det bliver brugt mere end det rigtige navn. Og vi har vel ikke en artikel om en bog, blot fordi den kaldes noget sjovt? Jeg håber stubben kommer til at handle om bogen og ikke øgenavnet! Nillerdk 7. okt 2009, 13:29 (CEST)
Hallo, ich schlage vor, den Artikel auf "CRC Handbook of Chemistry and Physics" zu verschieben (wie in de: und en:). Dann ist es einheitlich. Viele Grüße --JWBE 7. okt 2009, 13:52 (CEST)
Warum ist Einheit so wichtig? Nillerdk 7. okt 2009, 13:59 (CEST)

Der er ingen grund til at artiklen skal have samme navn på forskellige sprog (for eksempel ligger de:Mailand fint, hvor den ligger), men hvis vi skal have kanoniske navne for bøger, kunne det være at vi skulle genoptage kontakten til DBC, der har lange lister over den slags. Bruger:Sir48 og jeg var ude at besøge dem (var det forrige år?), men på det tidspunkt var vi ikke ganske klar til at gå videre i processen. --Palnatoke 7. okt 2009, 14:02 (CEST)

Jeg forstår ikke hvad DBC har med øgenavne at gøre? Kan du forklare? Nillerdk 7. okt 2009, 15:25 (CEST)