Diskussion:Gunnar Theander

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sverige Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Sverige, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Sverigerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Tak for kommentarerne[rediger kildetekst]

Teksterne bliver redigeret ud fra en skildring af en af Gunnar Theanders sønner, og af en for Wikipedia ny bruger. Bl.a. billed materiale er ved at blive klargjort, ligeledes skal en anden skabelon bruges så artiklen kommer i tråd med andre Kunstners.

Om kunstneren er kendt nok vil jeg ikke tage stiling til, men at slette den når den er under udarbejdelse, vil jeg tolke som en mangel på respekt over for nye brugere. DTATAX 15. okt 2009, 16:55 (CEST)

Uencyklopædisk og tætpå?[rediger kildetekst]

Af første version fremgør det at artikeopretter er søn af artikelemnet, så der har vi en tætpå. Ligeledes syntes jeg at den nuværende version er ganske uencyklopædisk og jeg har mine tvivl om notabiliteten. Knud Winckelmann 15. okt 2009, 15:38 (CEST)

Jeg har alligevel ingen problemer med notabiliteten, Theander har lavet nogle notable værker. Knud Winckelmann 15. okt 2009, 15:48 (CEST)


Jeg har foretaget en stærk beskæring, så der kan arbejdes videre med det der kan berettige et opslag. Se også kommentar : Brugerdiskussion:DTATAX#Et tip hvor jeg foreslår at der arbejdes videre i en underside, fx Bruger:DTATAX/Theander. -- Mvh PHansen 15. okt 2009, 19:29 (CEST)

Udkastet

Gunnar Karl Emanuel Theander (9. august 1894 i Nybro, Sverige - 1975 i Slangerup) var en dansk/svensk maler og glaskunstner som blandt andet har lavet den store fresko på rådhuset i sin fødeby og altertavlen i Nybro Kirke.

Gunnar Theander viste tidligt talent for at tegne og male og blev som 14-årig ansat som lærling på et litografisk trykkeri i Kalmar hvor han som 17 årig i 1911 havde sin første udstilling. Theander videreuddannede sig i Stockholm og på Wilhelmssons malerskole. Han blev gift med Rigmor Grundtvig og efter en årrække i udlandet slog parret sig ned i Danmark.

 Her må følge det der kunne berettige til et opslag:

 fresko, 
 glasarbejde  
 altertavler

 ... dokumenteres, helst med billeder



{{DEFAULTSORT:Theander, Gunnar}}
[[Kategori:Kunstnere fra Sverige]]
[[Kategori:Født i 1894]]
[[Kategori:Død i 1975]]