Diskussion:Højhælede sko

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Mode Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Mode, et forsøg på at koordinere oprettelsen af moderelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

stilethæl[redigér wikikode]

En støvle med stilethæl.

En stilethæl eller bare stilet (har fået sit navn af stiletten) er en lang, tynd hæl, hvorpå højden kan variere meget. Det kan variere helt fra 5 centimeter til 18 centimeter, og for det meste er den del af hælen, som rammer jorden, omkring en halv til en centimeter i diameter.

Stiletter med hæle på under 5 centimeter i højde kaldes for Kitten Heels.

Hvofor har du skrevet de på diskussionsiden? --Trade 18. sep 2011, 12:02 (CEST)

Fordi teksten er klippet fra en anden side. "Kitten Heels" har jeg aldrig hørt om. Så den ville jeg ikke sætte ind i teksten.Dysse 18. sep 2011, 13:00 (CEST)

Stiletter[redigér wikikode]

Som det ses, benyttes ordet "stilet" i mindst tre betydninger: En lang og spids kniv, en hæl der ligner kniven lidt og nogle sko med en sådan hæl. At kalde skoene for "stiletter" er således ikke bare en afledt betydning, men en afledt betydning af denne afledte betydning. --Palnatoke 23. sep 2011, 18:34 (CEST)

Uden for sko-produktionen så sidder en stilethæl altid på en sko. Og brugen af stiletter, som mordvåben er historisk.Dysse 23. sep 2011, 19:35 (CEST)
Ja, det ændrer sådan set ikke på noget - ganske mange af vore artikler handler om historiske emner. --Palnatoke 23. sep 2011, 19:41 (CEST)


Definition[redigér wikikode]

Definitionen "løfter hælen mere end tåen" gør vist alle mine sko på nær et par badesandaler til højhælede sko. Og dog tror jeg de færreste ville betegne dem som højhælede. Det må kunne gøres bedre (men ikke af mig) ... -- Poul G disk. 23. sep 2019, 10:12 (CEST)