Diskussion:Højhastighedstog

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Ingen højhastighedstog i Danmark i 2018?[redigér wikikode]

»Når banen åbner i 2018 vil tophastigheden dog kun være 200 km/t, idet der endnu ikke forventes at være tog i Danmark, der vil kunne køre hurtigere end 200 km/t.« - Hvordan skal det forstås? I Tyskland har de allerede ICE-tog, der kan kører 300 km/t, og i Sverige regner de med at kunne køre 250 km/t inden for få år (sv:Gröna tåget). Men disse tog har måske ikke lov at køre i Danmark? Eller menes der bare, at DSB ikke har planer om at anskaffe højhastighedstog? --C960657 30. nov 2010, 00:40 (CET)

Er de hurtige ICE'er ikke elektriske? I givet fald skulle man altså nok først færdiggøre elektrificeringen af hovedbanen København-Århus? Eller vil du indsætte højhastighedstog København-Sønderborg/Flensburg, der kun kan køre hurtigt København-Ringsted? Nillerdk 30. nov 2010, 10:18 (CET)
Nu er der vel ikke noget i vejen for at højhastighedstog kan køre på de danske baner, f.eks. kører der svenske X2000 tog fra Odense til Stockholm. De må bare køre med hastigheder tilpasset det danske banenet. ICE TD er vel også på grænsen til et højhastighedstog på diesel? Det kører mellem København og Berlin via Rødby Færge og fra Aarhus til Berlin via Flensborg.--Lcl 30. nov 2010, 14:01 (CET)
X2000 er vist endnu ikke godkendt til kørsel over 200 km/t, og ICE TD muligvis heller ikke. Min pointe var bare, at såvel Deutsche Bahn (DB) som svenske SJ råder nu eller snart over højhastighedstog, og begge kører tog på strækningen København-Ringsted. Så længe hastighedsgrænsen i Danmark er 200 km/t, vælger de nok at sætte deres højhastighedstog ind på andre ruter i stedet, så på den måde bliver ovennævnte citat nok en selvopfyldende profeti. Men det er vel ikke helt utænkeligt (især ikke hvis København-Ringsted rent faktisk blev indrettet til 250 km/t), at DB eller SJ vælger at køre med højhastighedstog i Danmark, fx på ruter der strækker sig langt ind i Sverige og Tyskland - oder was? I givet fald er ovennævnte citat vel ikke helt retvisende? --C960657 1. dec 2010, 18:46 (CET)
Ok, pointen er sivet ind. Jeg har fjernet den spekulative forventning, da der ikke var angivet hvem der forventer og hvad baggrunden var. Nillerdk 2. dec 2010, 08:31 (CET)