Diskussion:H.C. Andersens Hus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

H.C. Andersen er født her, men voksede op i et andet hus i Møllestræde.

Jeg må nedlægge en bestemt protest. Man véd ikke hvor HCA blev født, og han har aldrig selv ytret sig herom. Hans forældre var gift nogle måneder forinden, men de var endnu ikke flyttet sammen. Man formoder at fødslen skete i et hus hvor moderen var i tjeneste, men dette har ikke kunnet lokaliseres.

H.C. Andersens Hus, som er et kommunalt museum, påstår naturligvis ikke at være fødestedet.

Sebastjan 1 marts 2004 kl. 09:15 (CET)


For at komme evt. yderligere misforståelser i forkøbet: Man ser undertiden den påstand, at selv om HCA ikke er født i dette hus, så vides han at have boet her som barn.

Heller ikke dette er rigtigt. Digterens tilknytning til huset er uhistorisk. Traditionen opstod først omkring HCAs 100-årsdag i 1905. Det kan ikke være Wikipedias opgave at kolportere en uunderbygget tradition som om den var historisk.

Sebastjan 1 marts 2004 kl. 11:10 (CET)

Teksten burde her være overenstemmende med H.C. Andersen: Fødsel og Dåb:

En dåbsattest blev først fremstillet i november 1823, måske i forbindelse med en arvesag (farfarens død), men er senere forsynet med en randbemærkning, hvoraf det fremgik, at fødestedet var Hjørnehuset, Hans Jensens Stræde 43, en del af det nuværende museum H.C. Andersens Hus. Efter sigende skyldes tilføjelsen, at HCA i året 1867 skulle udnævnes til æresborger i Odense. At fødestedet skulle være hjørnehuset i Hans Jensens Stræde er derfor uden berigtigelse.

Tak for ændringen teksten vedr. huset.af 212.242.163.119 9. maj 2009, 10:54 (CEST)