Diskussion:Halm

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Jeg synes ikke lige, at dette lyder helt korrekt:

"De moderne høstmaskiner, mejetærskerne, efterlader stråene på marken. Derfor kræver det ekstra omkostninger at bjerge halmen. Det er grunden til, at det blev så populært en overgang at brænde halmen af, men de ukontrollerede halmbrande skabte følgevirkninger, som ikke var acceptable for samfundet. Derfor blev markafbrænding forbudt."

Jeg tror ikke, at det er billigere at høste på gammeldags måde end med mejetærsker. Hvorfor i alverden skulle man så gøre det? Jeg tror, at det var fordi man ikke havde brug for halmen. Dertil kommer, at afbrændingen gjorde det lettere at harve og pløje.

Mht. de ukontrollerede halmbrænde. Det lyder som om, at landmændene var ved at brænde hele landet af hvert år. Jeg tror nærmere, at det skyldes, at man hellere ville have, at halmen blev pløjet ned af hensyn til miljøet.

Kunne godt tænke mig at høre, om jeg er den eneste, der ser et problem i den nuværende formulering. --MGA73 30. jul 2008, 21:21 (CEST)