Wikipedia:WikiProjekt Botanik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
 Velkommen

Rediger

Velkommen til WikiProjekt Botanik. Projektet er et WikiProjekt med det formål at opbygge en omfattende og detaljeret guide til botanik på Wikipedia. Dette WikiProjekt forsøger at definere en standard for artikler om planter, botanik og botanikere og lignende emner (dette indbefatter også kategorier og skabeloner om botanik). Det søger også at anspore og bidrage med strukturen til at forbedre skrivningen af artikler af høj kvalitet om alle slags forskellige planter. Projektets primære mål er:

 • At standardisere botanikartiklerne på Wikipedia.
 • At forbedre Wikipedias dækning af botanik ved at tilføje, udvide og forbedre botanikartikler.
 • At tjene som et centralt sted for diskussion af spørgsmål som relaterer sig til Wikipedias botanikartikler.
 Deltagere

Rediger

Alle kan bidrage til WikiProjektet. Dem der ønsker at gøre dette på mere permanent basis kan - hvis ønsket - liste sig selv herunder. Hvis du er ny på Wikipedia eller WikiProjekt Botanik er der ressourcer og information på dels denne projektside, og dels Wikipedias stilmanual. Se også Wikipedia:Navngivning#Plantenavne og botanikportalens "værktøjskasse". Desuden, kan du spørge deltagere og andre brugere om råd.

Aktive deltagere[rediger kildetekst]

Ny deltager[rediger kildetekst]

Vi byder meget gerne nye bidragsydere velkommen til projektet, hvad end det er af mindre eller større grad. Ønsker du at deltage i projektet, kan du skrive dig på, på listen herover (Tilføj dit navn til denne liste ved at bruge *{{bruger|dit brugernavn}}). Du bør i så fald desuden tilføje projektets diskussionsside til din overvågningsliste. Det kan du gøre ved at skifte til diskussionssiden og trykke på stjernen øverst til højre, eller ved at klikke [her]:

 Overblik

Rediger

Generelt[rediger kildetekst]

Genvej:
WP:Botanik

Vurdering af artikler[rediger kildetekst]

Vi vurderer artikler efter kvalitet ved hjælp af WikiProjekt Botanik kvalitetsvurdering-skalaen (baseret på denne). Når artikler er blevet vurderede vil de blive blive placeret i Kategori:Botanikartikler efter kvalitet. For at vurdere en artikel skal du tilføje den følgende linje til {{WPBotanik}} på artiklens diskussionsside:

|klasse=[X]

hvor:

 • [X] = Stub, Start, B, LA, GA eller FA

F.eks. således: {{ WikiProjekt Botanik | klasse=B}}

Det kan være en stor og uoverskuelig opgave, men hvis du vil hjælpe til kan du kigge Kategori:Botanik og Kategori:Ikke-vurderede botanikartikler efter for dem der ikke er blevet vurderede.

Påbegyndte artikler (stub), som skal forbedres til standarden[rediger kildetekst]

 Opgaver

Rediger

Ud over ovennævnte generelle opgaver, er der en række specifikke ting der trænger til at blive gjort. De er oplistet herunder.

 • Hvis du går i gang med en opgave så skriv din signatur i "Status" kolonnen
 • Hvis du synes du er færdig så tilføj "Færdig" i "status" kolonnen
 • Hvis du lægger opgaven fra dig igen så fjerner du bare dit navn fra "status" kolonnen igen
 • Der kan godt være flere på en opgave
 • Du må gerne tilføje nye opgaver
Opgave Status
Skabelon:Botanik fremstår stadig i sit oprindelige design fra 2008. Den er utidssvarende, og kun brugt for en mindre gruppe artikler. Spørgsmålet er om den bare skal udgå, eller om den skal fornyes og måske sættes på flere artikler.
Artiklen Botanikkens specialer trænger til modernisering, reformatering, mere indhold og/eller måske omskrivning
Artiklen Frugt er mangelfuld og burde måske deles op i en botanisk og en gastronomisk del.
Stængelplanter er stort set bare et skema og en taksoboks.
Karplanter er stort set bare et skema og en taksoboks.
Frøplanter er stort set bare et skema og en taksoboks.
 Artikler med udmærkelser

Rediger

LA Trin I: Lovende artikel Hvis en artikel er af en vis kvalitet kan den udnævnes til en lovende artikel - se Wikipedia:Udvælgelsesprocedure for lovende artikler
Trin II: Evaluering Når først en artikel er lovende, har den brug for en evaluering hvor andre wikipedianere kan komme med kommentarer om hvad der skal til for at gøre artiklen anbealet
GA Trin III: Nominering Efter en endt evaluering, kan artiklen endelig nomineres til god artikel
GA Trin IV: God artikel Er der ved afstemningen konsensus om at artiklen er værdig, kan den endeligt udnævnes til anbefalet artikel
FA Trin V: Nominering Endeligt kan artiklen nomineres til fremragende artikel
FA Trin VI: Fremragende artikel Er der ved afstemningen konsensus om at artiklen er værdig, kan den endeligt udnævnes til fremragende artikel

Aktuelle lovende, gode og fremragende artikler[rediger kildetekst]

Botanikartikler
FA FA 0
GA GA 1
Lovende artikel LA 8
B 43
Start 504
Stub 1250
Liste 8
Ikke-vurderede 1764
Total 3.578
Rediger
 Skabeloner

Rediger

Projektrelaterede[rediger kildetekst]

 • {{WPBotanik}} benyttes til at registrere artikler som relaterer til WikiProjekt Botanik og placeres på artiklens diskussionsside - {{WPBotanik}} fremkalder:
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Stubbe[rediger kildetekst]

 • {{botanikstub}} - til påbegyndte artikler om botanik
 • {{træstub}} - til påbegyndte artikler om træer (Hvorfor har vi egentlig sådan en? Vi har jo ikke specielle stubbe for andre kategorier af planter...)

Infobokse og sideboks[rediger kildetekst]

 • {{Taksoboks}} - infoboks til artikler om plante-arter og taxonomiske grupper som slægter, familier, m.v.

Andre[rediger kildetekst]

 • {{Botanik}} - gammel og burde nok revideres, kun anvendt på "ældre" artikler. Men det er vel? en god nok idé at have sådan en skabelon
 • {{commons|Botanik}}
Wikimedia Commons har medier relateret til: