Diskussion:Harlev

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Harlev-Framlev[redigér wikikode]

Denne side, Harlev-Framlev, bør vel sammenskrives med Harlev eller slettes helt? Der er mange gentagelser i artiklen. Landsbyen Framlev er vokset sammen med Harlev til ét byområde og hører enten hjemme som en selvstændig artikel i en Harlev-kategori (under "Kategori:Byer i Århus Kommune"), eller som et underafsnit i artiklen Harlev. Nogle meninger om dette? mvh. Hubertus 23. jul 2008, 02:00 (CEST)

Synes det er meget sjovt at de to artikler er uenige om hvordan byen voksede frem... hvem har ret? --Rasmusbyg 23. jul 2008, 02:14 (CEST)
Begge har for så vidt ret i og med at der er tale om to forskellige steder: Gl. Harlev voksede op omkring skolebygningen og (Nye) Harlev omkring stationen. Hubertus 23. jul 2008, 02:27 (CEST)

Det er to emner[redigér wikikode]

Det forekommer uhensigtsmæssigt at slå to artikler sammen, når de handler om to forskellige emner. Harlev-Framlev er ikke det samme som Harlev. Artiklen om Carlsberg bør heller ikke skrives sammen med den om Tuborg, selv om sidstnævnte virksomhed i dag udgør en delmængde af førstnævnte. --Passerpå 22. aug 2008, 02:10 (CEST)

Hej Passerpå. I Harlev-området findes tre steder: Gammel Harlev, (Nye) Harlev og Framlev. Jeg synes derfor det vil være forkert både at have en artikel der hedder "Harlev" og én med navnet "Harlev-Framlev". Så vidt jeg kan se af Danmarks Statistik udgør Framlev en del af et samlet byområde med Harlev. Et alternativ kunne derfor være at beholde "Harlev-Framlev" og slette "Harlev" for på denne måde at indbefatte "Framlev" i artiklen. Men som det står nu er der reelt to artikler om nogenlunde det samme. Jeg synes ikke det er nødvendigt at nævne (nye) Harlev to gange. venlig hilsen - Hubertus 22. aug 2008, 10:18 (CEST)

Pas på med at bruge Danmarks Statistik som sandhedsvidne. DS foretager også en række valg, og de er ikke indiskutable. Jeg finder det rigtigt at have to indgange til to forskellige emner, men bøjer mig indtil videre for overmagten. --Passerpå 20. nov 2008, 22:48 (CET)

Du har da en interessant pointe, men mht. Carlsberg og Tuborg så kunne de godt omtales i samme artikel, hvis der var tale om emner, hvor der ikke var så meget at skrive. Så det afhænger af bl.a. af indholdet og emnet om man deler op. Fx har Christiania jo også sin egen artikel, selvom det jo også er en del af København. --MGA73 20. nov 2008, 23:17 (CET)