Diskussion:Harry S. Truman

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Harry S. Truman er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Harry S. Truman har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 35, 2015.

Huskeliste for Harry S. Truman: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

HARRY S. TRUMAN

Gennem sine få uger som vicepræsident oplevede han det skræmmende øjeblik hvor præsident Roosevelt døde i 1945 få uger inden de Allierede vandt over nazisterne. Roosvelts død kom pludseligt og d. 12 April 1945 tager Harry S. Truman over. Trumans ord på denne dag var: Det føles som om månen, stjernerne og planeterne er faldet over mig. Truman var blevet præsident i en meget kritisk tid på grund af Amerikanernes kirg mod Japan (Stillehavskrigen). Roosevelt havde startet projektet om atombomebn og nu skulle Truman gøre det færdigt. Det bliver færdigt med succes og i 1945 bliver de to bomber smidt over Hiroshima og Nagasaki.

I 1950 bliver der kirg mellem Nord- og Syd Korea begrundelsen er uklar men Sovjet er på Nord Koreas side og USA er på Syd Koreas side. Truman sender derfor tropper ind i Syd Kora og tvinger Nord Koreanerne til at trække sig. I 1953 går Truman af som præsident og bliver afløst a Dwight D. Eisenhower. På grund af Koreakrigen blev den kolde krig nu til alvor som skulle komme til at lægge et pres på de efterfølgende præsidenterne.

Hvad er tanken med ovenstående? Skal det være en del af artiklen eller hvad? Der er ihvertfald ikke meget oplæg til diskussion om artiklens indhold eller afklaring af spørgsmål i det.--Heelgrasper 16. jun 2005 kl. 16:08 (CEST)

Mærkelig formulering[rediger kildetekst]

Truman fuldførte atombombeprojektet, som sluttede 2. verdenskrig. Begge dele lykkedes, og i 1945 kastes to atombomber over Japan i byerne Hiroshima og Nagasaki.

De to sætninger hænger ikke sammen sprogligt og indholdsmæssigt - og det drejer sig ikke blot om at indsætte et enkelt ord.--Heelgrasper 16. jul 2005 kl. 08:28 (CEST)

Harry Shipp Truman?

S'et står ganske enkelt for ingenting. Truman opdigtede det blot - formodentligt fordi han syntes Harry S. Truman lød bedre end blot Harry Truman. Cleveland 3. aug 2005 kl. 12:35 (CEST)

Den engelske artikel holder sig til at man i Sydstaterne kunne benytte initialer istedet for et rigtigt navn. Begge hans bedstefædre havde et mellemnavn der begyndte med "S", så det har sandsynligvis spillet ind. Valentin 19. sep 2007, 21:38 (CEST)

Ja, han hed kun "S" til mellemnavn, det stod ikke for noget. Det bør derfor rettes.