Diskussion:Hertugdømmet Holsten

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search
Tysklands våben Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Tyskland, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Tysklandrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artículo bueno-blue.svg Artiklen Hertugdømmet Holsten er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Emblem-star.svg Artiklen Hertugdømmet Holsten har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 11, 2015.
Stock post message.svg Huskeliste for Hertugdømmet Holsten: rediger · historik · overvåg · opdater

Regeringsmagten blev givet ved lenshylding til kejseren

Kan dette ikke udtrykkes klarere? - Sebastjan 28 apr. 2005 kl. 08:10 (CEST)

Det kan diskuteres om folkeafstemningen i Nord- og Mellemslesvig har relevans for en artikel om Holsten.--Thomas Thorsen 5. jul 2006 kl. 14:50 (CEST)

Jeg har prøvet at omskrive denne artikel til at omhandle hertugdømmets forhold vel vidende, at der endnu mangler meget.--Rmir2 6. jul 2009, 20:33 (CEST)

Når så denne artikel kommer til at omhandle hertugdømmet - hvad er så ikke dækket? Eller: Hvilke andre Holsten-artikler skal der være? --Palnatoke 6. jul 2009, 21:10 (CEST)

Holstein kan betegne:

 • grevskabet Holsten (en Region i det sydlige Slesvig-Holsten (til 1474),
 • hertugdømmet Holsten (fra 1474),
 • en kommune i Schweiz, (Holštejn)
 • et delområde i Großsolt (Store Solt), Slesvig-Holsten
 • en forstad (Store Holstein) til Kaliningrad, jvf. Pregolski
  • et slot sammesteds (Slottet Store Holstein)
 • en landsby i Iowa, jvf. Holstein (Iowa)
 • en hesterace, holstener eller holstensk race
 • en kvægrace
 • en varmeperiode under istiden, ca. 335.000 - 300.000 f.Kr., jvf. Holsten-mellemistid
 • fodboldforbundet i Kiel (Fußballverein Holstein Kiel)

Holder vi os alene til en historisk-geografisk sammenhæng, bør vi skelne mellem Holsten som særskilt område (herunder en skildring af området idag) og Holsten som et (historisk specifikt) hertugdømme i lighed med den tyske wikipedia, hvor de to temaer behandles hver for sig.--Rmir2 6. jul 2009, 21:59 (CEST)

Skabelonret[redigér wikikode]

Jeg har nu indsat en skabelon i lighed med artiklen for Hertugdømmet Slesvig. Desværre giver den meningsforstyrrelser vedrørende indbyggertallene. Kan nogen fjerne dette eller rette det til?--Rmir2 17. apr 2010, 09:53 (CEST)

Til Christian75: tak for hjælpen!--Rmir2 17. apr 2010, 13:24 (CEST)