Diskussion:Himmelskiven fra Nebra

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Arkæologi og Oldtid Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Arkæologi og Oldtid, et forsøg på at koordinere oprettelsen af arkæologi- og oldtidsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har set en tilsvarnde skive fra Skåne. Den har en høj gennem brudt kant nede under. Og minder om en tromme.

Hej Haabet. Har du en erindring om hvor den er fundet? Hvornår den er fundet? Nogle navne? Kilder? Så vil vil jeg forsøge at finde den på nettet. --Glenn 21. feb 2006 kl. 20:46 (CET)

Det er vel ikke sådan en?: http://www.museum-jewelry.dk/pendants.html --Glenn 21. feb 2006 kl. 21:01 (CET)

Nej, Man kalder den en tromme og den har hjulkors som ben. Den er fundet et sted i Skåne og findes vist i dag i Lund eller måske Stokholm. Der findes tysk et praktværk med sirlige sort-hvide tegninger hvor den er afbilledet. Værket er fra omkring 1970 +-10årHaabet 21. feb 2006 kl. 21:45 (CET)

Indledning[rediger kildetekst]

Jeg vil gerne rejse en kritik af den benyttede indledningsform. Ikke så meget den konkrete indledning, men selve typen, som jeg er stødt på i flere artikler på dansk Wikipedia - men stort set aldrig på engelsk. Den lyder:

Himmelskiven fra Nebra er blevet dateret ved hjælp af de genstande, den formodentlig er fundet sammen med. Den anslås at stamme fra ca. år 1.600 f.Kr., og fundstedet formodes at være ved Nebra, Sachsen-Anhalt i Tyskland.

Det går ikke. De første par sætninger skal først og fremmest fortælle, hvad artiklens emne er. Først når dette er på plads, kan man med rimelighed bruge tid på at fortælle om noget så perifert som, hvilke metoder man har brugt til at datere objektet. Det dur simpelthen ikke at indlede med den slags, medens læseren efterlades i vildrede om, hvad artiklen overhovedet handler om. Jeg er flere gange stødt på denne indledningsform; altså artikler, hvor man indleder en artikel med at berøre et eller andet perifert aspekt ved artiklens emne uden overhovedet at forklare, hvad artiklen handler om. Det er meget dårlig stil, imho. --Pinnerup 22. feb 2006 kl. 11:48 (CET)

Helt enig men tør du rette på det? Dette er jo den vedtagene stil på wikipedia, jo mere uforståeligt, jo bedre, så det er mange sider som du skal rette. Og hvor bliver folk sure bare man gør en meningsløs sætning forstålig. Haabet 22. feb 2006 kl. 12:54 (CET)

Er der nogen som kender Soltrommen fra Balkåkra i Skåne?Haabet 22. feb 2006 kl. 15:23 (CET)