Diskussion:Holger Danske

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Folketro Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Folketro, et forsøg på at koordinere oprettelsen af folketro-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Untitled[redigér wikikode]

Endnu en side skamferet af Haabet. Vær rar at sætte dig ind i stilmanualen. Det er ikke så svært. --Palnatoke 1. feb 2005 kl. 23:24 (CET)

Oger le Danois[redigér wikikode]

I Rolandskvadet hedder han faktisk Oger. Først senere bliver det til La Chevalerie d'Ogier de Danemarche. Jeg har lige fundet et site der kalder sig Encyclopedia Mythica der har følgende artikel om Holger Danske.

Jakosa 2. feb 2005 kl. 08:55 (CET)

Smånationalistisk[redigér wikikode]

Hvorfor skal det understreges at Araberne er muslimer? "Denne tapre kriger var nemlig i et tidsrum omkring år 800 i Karl den Stores tjeneste imod araberne (muslimerne)."

Og er der andre der syntes denne sætning ikke helt hører hjemme i en encyklopædi? "Fremtrædelsesmåden, som knytter sig til hele Holger Danskes væsen, lever endnu i den danske folkeånd – tilsyneladende slumrende og ufarlig, men til gengæld fuld af styrke, når han vågner. Han er derfor indbegrebet af dansk forsvarsvilje"

Er der monstro nogle medlemmer af den Danske forening der har været et smut forbi? - Sertmann 18. mar 2009, 21:17 (CET)


Jeg ved ikke om det blot er en tryk fejl eller om forfatteren til artiklen mener seriøst at karl den store har været Frankrigs konge. Karl den Store var konge over Frankerriget og dette skal ikke forveksles med Frankrig. --JacobSimonsen 11. mar 2011 kl. 23:24 (CET)

Jeg har rettet det til "frankerkongen". Så burde der ikke være nogen tvivl. Mvh Knud Winckelmann (diskussion) 12. mar 2012, 16:33 (CET)

HD's Føde sted?[redigér wikikode]

Jfr wiki artiklen om Vammen [[1]] der ligger uden for Viborg: Et folkesagn fortæller, at Holger Danske er født i Gyrrihøj lige neden for gården Sønderup. Da han blev født, var han lige så stor, som et årsgammelt barn, og de måtte have to ammer til at føde ham. Han blev også tolv fod høj som fuldvoksen mand. Der har været beboelse på højen, for der er taget stolper og mursten op af den. Forhøjningen over engen er i dag under en meter.

Kunne man forestille at der var noget om det?

Vandalisme?[redigér wikikode]

I http://da.wikipedia.org/w/index.php?title=Holger_Danske&diff=7110248&oldid=7105703 er det blevet tilføjet "Holger Danske sov i timen 9. April 1940, det gør han stadig." af 87.53.199.69, er det ikke en meningsløs joke? (skrev Nickoe (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)