Diskussion:Hovedstadens Lokalbaner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Nu er jeg ganske vist flyttet fra byen sidste år, men toget går vel stadigvæk fra Hillerød til Helsingør og ikke kun til Snekkersten???--Jørgen 3. aug 2005 kl. 00:45 (CEST)

Det er rigtigt at toget går (kører) fra Hillerød til Helsingør, men den strækning der forvaltes af Hovedstadens Lokalbaner på vegne af HUR er altså kun "Lille Nord" Hillerød - Snekkersten. Resten af strækningen - ja for så vidt incl. Snekkersten station drives af Banedanmark (er jo øverste del af "Kystbanen". Togene på HUR's strækninger - de tidligere privatbanestrækninger - drives for HUR af Lokalbanen A/S hhv. for togene Hillerød - Snekkersten - Helsingør af DSB S-tog. --John 3. aug 2005 kl. 10:49 (CEST)

Ejes Lille Nord af HUR?[redigér wikikode]

Det er uklart, om der menes, at Lille Nord ejes af HUR eller om det er de øvrige lokalbaner der ejes af HUR. Umiddelbart virker det som det sidste, men er ikke sikker. Eventuelt skulle man skrive det på denne måde: de privatbaner der ejes af HUR samt Lille Nord. Njalle 16. dec 2005 kl. 16:20 (CET)