Diskussion:Hovedtelefoner

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Jeg vil følge i Sebastians fodspor og lidt længere og proklamere, at jeg bestemt ikke mener at det hedder Høretelefoner, men istedet Hovedtelefoner. For det er jo netop noget andet end en almindelig telefon ("fjernlyd") og forskellen er ikke at man kan høre noget (det er jo hele princippet i "fjernlyd"), men at man kan have sådanne på hovedet uden selv at holde dem. Nu ved jeg godt, at RO debatteres kraftigt for tiden, og at jeg selv argumenterer for afvigelser flere steder, men det skal da lige bemærkes, at Hovedtelefon (i ental endda) er optaget i retskrivningsordbogen og Høretelefon(er) ikke er. En google-søgning giver lidt under dobbelt så mange hits på det i min ører rigtige Hovedtelefoner. Jeg tror Høretelefoner er en sædvanlig (men dog forkert) udtalemåde af "hovedtelefoner" – men det gør det ikke rigtigt på skrift. --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 16. jun 2007, 10:39 (CEST)

Hovedtelefon lyder ihvertfald bedre. --|EPO| 16. jun 2007, 10:44 (CEST)
Jeg fik samme tanke! Flyt artiklen til Hovedtelefon og lav evt. en #REDIRECT Hovedtelefon fra Høretelefon. --Villy Fink Isaksen 16. jun 2007, 10:50 (CEST)
Fint med mig. -- Anders Wegge Jakobsen (diskussion) 16. jun 2007, 10:58 (CEST)
Flyttet, men jeg har dog beholdt flertalsformen. Ligesom man kan sige en buks, men kun få gør det, så siger de fleste nok også et par eller et sæt hovedtelefoner. :) --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 16. jun 2007, 11:08 (CEST)

Start en diskussion om Hovedtelefoner

Start en diskussion