Diskussion:Huset (Aarhus)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Aarhus Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Aarhus, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Aarhus-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har en mistanke om, at artiklen er copyvio, jf. http://www.modspil.dk/politik/bevar_huset_i__rhus.html , men jeg kan ikke lige finde teksten på deres egen hjemmeside, http://www.huset.dk/, hvor den vist er taget fra. Det virker i øvrigt påfaldende, at det ikke med et ord nævnes, at Huset lukker fra nytår. --Heelgrasper 6. okt 2006 kl. 21:38 (CEST) Tilføjelse: Det hjalp at kigge på den rigtige hjemmeside:) http://www.huset-aarhus.dk/index_m.html, hvor teksten findes ved at klikke på "Om Huset". --Heelgrasper 6. okt 2006 kl. 21:40 (CEST)

Eftersom huset skal lukkes og de kæmper en kamp for at bare få fokusset flyttet på dette (pga at alt fokus er på ungdomshuset i københavn kunne jeg forestille mig) er det helt fint med Huset at bringe infoen videre. Det var mig som i samarbejde med en medarbejder fra huset udvalgte hvilke tekster som kunne sættes ind, som kunne være brugbare for at starte en artikkel om huset. Det er derfor helt i skoven at låse denne, hvordan kan den blive låst op igen? (skrev Borg punk (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Opslaget er låst af den simple årsag, at der gentagne gange på trods af advarsler er indsat ophavsretsbeskyttet tekst uden dokumentation for tilladelse af dette. Derfor er det på ingen måde helt hen i skoven at låse dette opslag.
Såfremt du med egne ord kan formulere en encyklopædisk artikel om emnet er du velkommen til at bidrage med denne.
At du selv og en kollega udvælger teksten er ikke ensbetydende med, at I har tilladelse til det. Du skal sikre dig, hvem der har ophavsretten til teksten og derefter sørge for at indhente tilladelse til at udgive denne under GFDL. Betingelserne for denne er kort sagt kommerciel brug, uindskrænket kopiering og redigering.
Tilladelsen til ovenstående skal være skriftlig, så tilladelsen til enhver tid kan dokumenteres. --|EPO| 11. jan 2007 kl. 15:19 (CET)
Oki, men vi taler jo her perosnon som har skrevet teksten, må han ikke selv om hvor han bnytter den på nettet? SKal han udstede en skriftelig tilladelse til sig selv?
Der er i øvrigt massere af steder på wikipedia hvor det er tilfældet at teksten blot er kopieret ind, eller der citeres fra hjemmesider.(skrev Borg punk (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)
Hvis der er copyvio andre steder bedes du venligst mærked dem med {{copyvio|url=http://siden den er kopieret fra}}. Når det opdages tages der er affære. Hvis man selv har skrevet teksten skal man så deklarer dette fx. på diskussionssiden.
Til EPO jeg regnede med at det var en forglemmelse at du ikke havde beskyttet siden.--Jan Friberg 11. jan 2007 kl. 15:31 (CET)
Wikipedia ikke mulighed for at kontrollere om forfatteren til teksten på Wikipedia og en identisk tekst på en hjemmeside er den samme. Men hvis brugeren erklærer, at han er indehaver af ophavsretten til teksten på hjemmesiden og i øvrigt er villig til at udgive denne under GFDL er det i orden.
Der er kopieret tekst ind fra en række leksika, hvor ophavsretten er udløbet eller vi har fået tilladelse til at udgive denne under GFDL mod kreditering.
Med hensyn til citater bringes disse i overensstemmelse med Lov om ophavsret §22.
Og tak til Jan Friberg for rent faktisk at beskytte siden, hvilket jeg må have glemt i kampens hede. --|EPO| 11. jan 2007 kl. 15:34 (CET)
Lige nu er en artikel helt uden tekst skrivebeskyttet, det er nærmest antioplysning. Kan vi ikke få artiklen låst op igen så der kunne komme bare en rudimentær artikel ud af noget som jeg er sikker på at mindst 40000 mennesker kender til?

F.eks kunne teksten til at starte med være:

HUSET (Århus) er et beboer/aktivitetshus for hele Århus med åbne, arbejdende værksteder. HUSET blev oprettet i 1972. Idag indeholder HUSET flgn. værksteder:

 • croquis
 • foto
 • glas
 • grafik
 • grafisk pc
 • keramik
 • kopi
 • litteratur
 • læder
 • metal
 • multimedie
 • musik
 • skoletjenesten
 • smykker

HUSET har årligt cirka 100000 brugere, som benytter de forskellige værkstedsfaciliteter. HUSET har cirka 16 fastansatte medarbejdere og et antal frivillige værkstedsassistenter, som enten giver en frivillig hånd med eller er i aktivering. HUSET modtager indtil 2007 driftstilskud af Århus kommune. Dette tilskud blev sparet væk ved budgetforliget 2006. HUSETs fremtid er derfor uafklaret Link til HUSETs egen hjemmeside: http://www.huset-aarhus.dk/index_m.html

--pmh 13. jan 2007 kl. 11:20 (CET)

Ovenstående tekst er nu kopieret ind i artiklen - lettere redigeret. Ligeledes er opslaget nu igen åbent for redigering af alle.
Vi håber, at Bruger:Borg punk har lært Wikipedias politik om ophavsret. --|EPO| 13. jan 2007 kl. 11:29 (CET)

Hvilket hus?[redigér wikikode]

Det første "hus" som kommer op på Google (og det hus, jeg troede at artiklen handlede om), er Huset i Magstræde. Der skal vist oprettes noget flertydigt her. --Palnatoke 11. jan 2007 kl. 15:43 (CET)

Huset i Århus -- Nico 11. jan 2007 kl. 15:50 (CET)
Ja, det nåede jeg også frem til, men overskriften "Huset" er ikke entydig nok. --Palnatoke 11. jan 2007 kl. 16:31 (CET)

Vist tidligere huset to museer[redigér wikikode]

HUSET blev oprettet i 1972 i bygningen på Vester Allé 15 som tidligere husede Århus Museum.

Jeg kan ikke lige finde stedet, hvor jeg har det fra, men så vidt jeg ved, så husede bygningen faktisk både Forhistorisk Museum, det nuværende Moesgård Museum, og Århus Museum, dvs. kunstmuseet, der i dag lever videre som ARoS Aarhus Kunstmuseum. --Heelgrasper 3. okt 2007, 03:17 (CEST)