Diskussion:Islands politik

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Islands flag Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Island, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Island-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Islands politik begynder den 17. juni 1944 da Republikken Island proklameres på Þingvellir Tingvalla, og den første præsident Sveinn Björnsson bliver valgt og erklærer Island uafhængigt.

Når nu Altinget har eksisteret siden 1845 virker det lige rigeligt påfaldende, at der ikke eksisterede politik på Island før 99 år senere. Fx var Island siden 1918 en selvstændig stat i union med Danmark, og allerede 1904 havde man fået et statsråd med ansvar over for Altinget. Og så tidligt som 1874 fik man et vist indre selvstyre. Ifølge artiklen her altså helt uden, at politik eksisterede. Noget halter. --Heelgrasper 6. jun 2007, 01:34 (CEST)

Det er en ganske udmærket artikel, på trods af enkelte fejl (som den der er blevet nævnt), og ikke-opdaterede fakta. F.eks. at Fremskridtspartiet fik ny formand efter valget 2007, hvor Jón Sigurdsson gik af. Men det kan nemt rettes. - Asthora 6. jun 2007, 16:26 (UTC)

Du retter det, kan vi vel gå ud fra? - Kåre Thor Olsen (Kaare) 6. jun 2007, 18:32 (CEST)