Diskussion:Jacob Ellehammer

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Luftfart Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Luftfart, et forsøg på at koordinere oprettelsen af luftfart-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Gentofte Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Gentofte, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Gentofterelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Denne artikel har følgende udmærkelser og/eller nomineringer i forskellige projekter og portaler på den danske Wikipedia:

Wikipedia:Presse 2006 står der følgende:

12. september: Berlingske har en artikel om flyhistorikeren Toni Mygdal-Meyer, der betegner Ellehammers flyvning som en myte: Han fløj ikke, hverken 12. september 1906 eller senere, Han udførte "tvangsstyret cirkelkørsel med sporadiske hop". Berlingeren: "Alligevel skriver den danske udgave af det normalt ret pålidelige online-leksikon Wikipedia følgende: "Ellehammer må derfor anses for at være den første, der i Europa fløj med en motordreven flyvemaskine...." Artiklen skrevet af Lars Henrik Aagaard.

Skal vi gøre noget ved det? --80.63.213.182 3. okt 2006 kl. 19:55 (CEST)

Jeg har ikke læst den pågældende artikel og ved heller ikke meget om flyhistorie, men ligger vores artikel ikke på linje med, hvad man fx kan læse i SDE (jeg har ikke selv kigget efter)? Jeg har lidt svært ved at finde ud af, om Toni Mygdal-Meyer giver udtryk for den almene opfattelse eller hans egen nyvurdering. Vores vurdering af Ellehammer ligger fx på linje med http://www.flymuseum.dk/historie/ellehammer.php --Heelgrasper 3. okt 2006 kl. 20:16 (CEST)
Spørgsmålet er vel hvad det vil sige at flyve - og hvem, der får lov til at bestemme dette. --Palnatoke 3. okt 2006 kl. 20:21 (CEST)