Wikipedia:Presse 2006
Udseende
Den danske Wikipedia er i 2006 blevet omtalt i danske medier
[rediger kildetekst]- 5. december: Dagbladet Politiken bringer en længere artikel med overskriften: Verdens største leksikon ...og fejlrisiko? herunder bringes også en mindre artikel om Jimmy Wales med titlen: At sælge Wikipedia ville være som at sælge Røde Kors
- 10. november: På forsiden af sektionen: Ideer bringer Weekendavisen en artikel: En utopi under realisering skrevet af Jan Bo Hansen. Artiklen kan læses her,
- 17. oktober: Dagbladet Politikens netavis bringer en artikel skrevet af Petrine Elgaard med titlen "Wikipedia får konkurrent"
- 3. oktober: Notits i Urban, sektionen Bizz, side 16, af Mads Allingstrup med titlen 50.000 artikler i Wikipedia.
- 3. oktober: Artikel på T3s website af Mette Eklund Andersen med titlen Dansk Wikipedia rykker!
- 3. oktober: Kort artikel på newz.dk med titlen Den danske Wikipedia har rundet 50.000 artikler.
- 2. oktober: Artikel på Computerworlds website af Steffen Fog med titlen Wikipedia runder et skarp hjørne.
- 12. september: Internetnyhedsbrevet Comon har en artikel med titlen Wikipedia nægter at bøje sig for kinesisk censur om Jimmy Wales' forsøg på at få Kina til at ophæve blokeringen af Wikipedia.
- 12. september: Berlingske har en artikel om flyhistorikeren Toni Mygdal-Meyer, der betegner Ellehammers flyvning som en myte: Han fløj ikke, hverken 12. september 1906 eller senere, Han udførte "tvangsstyret cirkelkørsel med sporadiske hop". Berlingeren: "Alligevel skriver den danske udgave af det normalt ret pålidelige online-leksikon Wikipedia følgende: "Ellehammer må derfor anses for at være den første, der i Europa fløj med en motordreven flyvemaskine...." Artiklen skrevet af Lars Henrik Aagaard.
- 9. september: PROSAbladet. Boganmeldelse: Hvor kreativ er en myre når det regner? Hvad er hemmeligheden bag Wikipedia og Open Source-metoden?... Bogens hjemmeside, download af bog (pdf). Citat: "...Wikipedia has worked remarkably well so far based on a policy of nearly complete freedom to edit. The Wikiquette asks each Wikipedian to treat her or his fellow community members respectfully..."
- 5. september: Artikel på online magasinet Bitconomy.dk af Niels M. L. Pedersen og Anders Due, Kan man stole på hvem som helst?
- 18. august: Berlingske i afsnittet "blitz" på bagsiden af magasinet: "Man skal passe på med at kigge ind på internet-leksikon'et Wikipedia. Lige pludselig bliver man nemlig begravet i fakta, som man ikke aner, hvordan man slipper af med igen. Vidste De for eksempel, at Sir Cliff Richard (født Harry Rodger Webb, 14. oktober 1940) kendes af mange fans blot under sit fornavn? Nå, det vidste De måske? Men vidste De, at Cliff er født i Indien? Så er det derfor, at han minder Blitz-redaktionen så meget om Gandhi." (Redaktør:Kristian Lindberg).
- 7. august: Artikel på Computerworlds website af Kurt Westh Nielsen: 100 dollar-pc bliver Wiki-drevet
- 2. august: Artikel på Kommunikationsforum: Wikipedia: Kan man stole på hvem som helst?
- 30. juni: Politikens I byen-tillæg nævner Wikipedia på en plus/minus-liste under minus: Gab, kedeligt og forsigtigt formuleret.
- 29. juni: Tema om Wikipedia i programmet p2plus på P2 Kan jeg nu stole på det?
- 26. juni: Artikel i Emergens Kopier DR-jornalisternes arbejde - lovligt
- 26. juni: Artikel i Webavisen dr.dk lader læserne redigere indholdet i unikt sportsleksikon
- 26. juni: Artikel på websitet Computerworld af Rune Pedersen med titlen Public service-sport på Wikipedia-model
- 25. juni: Lars Henrik Aagaard har en helsides artikel i Berlingskes MagasinSøndag med titlen Den Store Gratis Encyklopædi. Artiklen beskriver Wikipedia-projektet og sammenligner med de "autoriserede" leksika: Kan 1,2 millioner leksikale artikler skrevet af ganske almindelige mennesker og lagt gratis ud på nettet hamle op med korrektheden i et stort, autoriseret leksikon? Det er lige før. Online-leksikonnet Wikipedia er ved at udvikle sig til verdens førende vidensdatabase! kræver login for at læse hele artiklen
- dr.dk lader læserne redigere indholdet i unikt sportsleksikon Citat: "...DR åbner samtidigt med VM i fodbold et nyt sportsleksikon på dr.dk. Det sker i et nyt og unikt samarbejde med web-leksikonet Wikipedia..."
- (Norsk: 23. jun 2006, ITavisen: Wikipedia med dansk sportsleksikon. Samarbeider med Danmarks Radio)
- 1. juni: Artikel i RetorikMagasinet om Wikipedia: Kan man stole på hvem som helst?
- 16. april: Tor Nørretranders bringer i Politiken en artikel med titlen: Al verdens viden. Han skriver bl.a. Mirakel er et voldsomt ord at bruge ... men ...når man ser på den helt mageløse kendsgerning, at der findes noget, der hedder Wikipedia - og at det virker.
- 18. marts : Jyllands-Posten bringer online en artikel med titlen: Marie og Mary - hvem er hvem?, hvor der om Prins Joachims og Marie Cavalliers forhold spekuleres i forholdets begyndelse. Der henvises til Wikipedia-artiklen Prins Joachim, der angiver at forholdet begyndte i 2005. Artiklen er skrevet af Mette Boysen.
- 12. marts : Politiken bringer en artikel med titlen: Fremtidens internet er socialt der er bl.a. at citat med Jimmy Wales i artiklen, hvori han udtaler at vi går fra at tænke i teknologiske innovationer til at tænke i sociale innovationer. Forfatteren til artiklen er Ida Ebbensgaard.
- 11. marts : Fyens Stiftstidende bringer en artikel med titlen: Brug iPod som leksikon i artiklen fremgår det at der netop er kommet et nyt program som gør det muligt at lægge wikipedia på sin Ipod.
- 23. februar : Privat Computer (22. årgang, Nr. 3. Side 28-30): En artikel af Kristian Hansen med titlen: Kom og vær med. Wikipedia er eksempel på et Open Source projekt man frit kan deltage i.
- 19. februar : Ekstra-Bladet bringer en artikel med titlen: I lænestolen: Hvem vil nu betale om hvorfor man skulle betale for DSE, når det går på nettet til maj, når man kan bruge f.eks. Wikipedia gratis. John Chr. Jørgensen udtaler: Fordi brugerstyrede leksika i bund og grund er upålidelige. Det er for eksempel en kendsgerning, at visse amerikanske politikere har renset deres Wikipedia-biografier for ubehagelige oplysninger. I øvrigt er det, der står i de enkelte artikler, ofte så dårligt, at man skulle tro, det var hentet fra middelmådige skolestile, hvad det måske også er! EN DANSK udgave er under opbygning på http://da.wikipedia.org. Ud over at være langsom i optrækket er den fuld af mangler. Man kan f.eks. ikke slå ordet 'anmeldelse' op.
- 3. februar : Politiken bringer en artikel med titlen :Politikere pyntede på sig selv om samme historie som nedenfor, der stammer fra det amerikanske dagblad Lowell Sun. Den handler om at medarbejdere hos senatorer og medlemmer af Repræsentanterne Hus har manipuleret med politikernes biografier engelsk Wikipedia. (Artiklen skriver også om Wikipedias chef James Wales ;-)
- 1. februar: Artikel i ComOn's nyhedsbrev med titlen: Politikere manipulerer online-leksikon
- 27. januar 2006: Artikel på Jyllandsposten - Encyklopædien går på nettet - det er Gyldendals encyklopædi, som mod årligt abonnement bliver tilgængeligt. Wikipedia karakteriseres af forlagsdirektør Lars Boesgaard som "fuldt af fejl". Samme nyhed omtales i Politiken: Encyklopædien går på nettet
- 20. januar 2006: Artikel på websitet Computerworld af IDG News Service og Kristoffer S. Madsen med titlen Tysk domstol lukker net-leksikonet Wikipedia.de