Diskussion:Jernbaneulykker

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Liste Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Liste på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jernbaneulykkesartikelnavne[rediger kildetekst]

Adskillige af de artikler, som denne side har links til, har ikke egentlige navne. I stedet er de benævnt ved et ultrakort resumé (eksempler: Morgengodstog kunne ikke standse. Assens, Kollision mellem rangertræk og regionaltog. Næstved, Påkørsel af to banearbejdere ved Hvalsø). Der må kunne findes bedre navne til disse artikler, f.eks. noget med dato og sted. --Palnatoke 6. mar 2008, 09:21 (CET)

Jeg er enig at der er et problem. Nogle - få - ulykker er generelt kendt ved stedet, hvor de er forekommet (Vigerslev-ulykken, Gentofte-ulykken, Sorø-ulykken mfl.) og så er der Lyntogs-ulykken (der også kendes som Odense-ulykken). Hvor der sådanne "alment" kendte navne, bør disse anvendes, men generelt giver stedet alene ikke mening ("Assens-ulykken" ... som der har været mindst tre af). Men stedet er ofte vigtig som identifikation sammen med dato og hvad der er sket (kollision, afsporing, personpåkørsel, overkørselsulykke osv.). Ser vi på Hvalsø hedder den på Havarikommissionens hjemmeside "2 banearbejdere påkørt - Hvalsø", medens selve rapporten er navngivet "Påkørsel af to banearbejdere ved Hvalsø 13.05.1997". Det vil efter min opfattelse ikke være muligt at fastsætte en hensigtsmæssig opbygning af "ulykkesnavne", vi må i et vist omfang læne os op ad den lidt tilfældige officielle navngivning.--John 6. mar 2008, 09:37 (CET)

Det er min opfattelse, at mange af disse artikler med fordel kunne indskrives i stationsartikler.. --Hockeyindustrien 14. sep 2008, 19:15 (CEST)

Med mindre ulykkerne er meget voldsomme, så synes jeg ikke de hører hjemme under en artikel om en station. At der er sket en ulykke er jo en meget lille del af en stations historie. Hvad gør man i øvrigt så med de ulykker, der ikke er sket ved en station?
Efter min opfattelse burde ulykkerne behandles en. Jeg synes derfor i stedet, at man burde finde en bedre indledning, en eller anden form for "skabelon" eller stub. --MGA73 14. sep 2008, 19:20 (CEST)