Diskussion:Jihad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Islam Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Islam, et forsøg på at koordinere oprettelsen af islam-relaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jihad er absolut ikke Hellig Krig.

Hellig Krig var noget paven fandt på fordi Muslimerne havde taget styret i Jerusalem.

Læs dette link og find ud af hvad Jihad er: http://www.usc.edu/dept/MSA/reference/glossary/term.JIHAD.html

I kan også læse reglerne for Jihad.

Dvs. at nogle terrorister kalder til Jihad men overtræder så mange regler som de kan.

På linket står der bl.a.

"Jihad should not be confused with Holy War; the latter does not exist in Islam nor will Islam allow its followers to be involved in a Holy War. The latter refers to the Holy War of the Crusaders."

Hellig Krig findes altså slet ikke i Islam.

Ja, men det at de mener at "hellig krig" ikke er en korrekt betegnelse betyder ikke så meget. At begrebet "jihad" også dækker over ydre fysisk kamp er hævet over enhver tvivl. Fik du også læst det følgende?: "Jihad is not a defensive war only, but a war against any unjust regime. If such a regime exists, a war is to be waged against the leaders, but not against the people of that country. People should be freed from the unjust regimes and influences so that they can freely choose to believe in Allah." Den nuværende diskussionen omkring jihad, drejer sig ikke om hvorvidt begrebet har en militær/ydre dimension, men hvorvidt offensiv/defensiv jihad i bestemte aktuelle situationer er begrundet/acceptabelt. Gdrr 10. maj 2005 kl. 20:58 (CEST)
Nu vover jeg mig gerne ud i emner, som jeg ikke ved noget om, så derfor skyder jeg lige et enkelt ord ind i denne debat. Kan jihad ikke meget vel sammenlignes med kristen missionering og missionsbefalingen? --Morten Barklund [ disk / bidrag ] 25. nov 2005 kl. 10:05 (CET)

Sletning af link[redigér wikikode]

Jeg tog mig den frihed at slette et link til denne side: http://dk.danielpipes.org/article/2816 Der er en meget tydelig tendens til en ensidig opfattelse af jihad kun som en voldelig underlæggelse af resten af verden. Det er uheldigt, og linket burde i første omgang aldrig være blevet tilføjet, da artiklen er skrevet af en amerikaner kort efter d. 9/11. Han er selvsagt for subjektiv, og det giver sig endda også til udtryk i, at han mener en militær afvæbning af de islamiske ekstremister er den eneste løsning og også en retfærdiggjort en.

vh. Asbjørn

Jeg læser arabisk på universitetet og jeg må desværre sige at du ikke helt har ret. I Islam taler man om to forskellige former for Jihad: Den ydre Jihad og Den indre Jihad. Den Ydre Jihad er det at gå i krig i ALlahs navn. Men den ydre jihad kan også være at udføre den pligtige pilgrimsrejse som er pålagt enhver muslim. Den Pilgrimsrejse kan være hård og det kan derfor betegnes som en JIhad. En kamp i Guds navn. Den indre Jihad derimod er det indre i mennesket som vi hver dag skal kæmpe med. Det er jalousi, grådighed, narsissisme, forbrug osv.. Den moralske indre kamp du har med dig selv hver dag. (skrev 86.52.25.213 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)