Diskussion:Kærnemælk

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.


Skulle vi samle de forskellige mælketyper nævnt i mælk i én artikel? For de fleste typer kan man vist ikke sige andet end et par ord omkring fedtindholdet.--Heelgrasper 31. maj 2005 kl. 22:43 (CEST)

Jeg støtter forslaget. Byrial 31. maj 2005 kl. 23:02 (CEST)
Lige netop kærnemælk er der lidt mere at skrive om, men ellers jo - der er ingen væsentlig grund til at skrive om sød-, let-, mini- og skummetmælk i selvstændige artikler. --Palnatoke 31. maj 2005 kl. 23:17 (CEST)

Jag skulle inte säga att kärnmjölk fortfarande har status av fattigmansmat i Sverige - däremot kanske det är så att den aldrig miste sin status som fattigmansmat. Det säljs inte längre i affärerna, efterfrågan försvann. / Habj 9. okt 2005 kl. 20:36 (CEST)

Tak, så kan jeg bedre forstå at jeg ikke kunne finde kærnemælk da jeg var i Sverige forleden.
--Blanu 10. okt 2005 kl. 08:49 (CEST)

Jeg mener at huske, at den mest udbredte kærnemælk - altså den som ikke er et restprodukt fra kærningen - reelt er syrnet skummetmælk. Korrekt? Relevant? /Poul G 9. okt 2005 kl. 21:45 (CEST)

Det kommer an på hvorledes man definerer udbredt. Den kærnemælk der sælges som gammeldags kærnemælk er et biprodukt fra smørfremstillingen, mens den øvrige kærnemælk er fremstillet ved syrning af skummetmælk. Uden at have lavet en konkret undersøgelse, er det mit indtryk at de fleste supermarkeder i hovedstadsområdet har både en kærnemælk og en gammeldags kærnemælk, så hvis man tæller på typer er begge nok stort set lige udbredte. Mange af de økologiske "kærnemælker", fx fra Øllingegård eller Grambogård, er restprodukter fra smørfremstillingen. Jeg har ingen anelse om hvordan salgstallene på landsplan fordeler sig mellem kærnemælk og gammeldags kærnemælk.
--Blanu 10. okt 2005 kl. 08:49 (CEST)