Diskussion:Kabyle-folket

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hmm..?[redigér wikikode]

Jeg synes, sproget i denne artikel visse steder minder lige lovligt meget om artikler fra Konversationsleksika skrevet af hvide mænd i 1950'erne;

"I fysisk henseende adskiller kabylerne sig ikke væsentligt fra arabere. Begge fødes hvide, men bliver snart brune som følge af luftens og solens påvirkning, begge har sædvanligvis brune øjne og groft, bølget hår, i tonen skiftende mellem mørkebrunt og sort"

"Kabylerne bor i byer, i huse af sten eller ler, og dyrker sin egen jord, hvor han dyrker ikke kun korn, men tillige grøntsager, tobak, vin, figner og oliver."

"I slutningen af 1800-tallet, da Algeriet var en fransk koloni, var det udbredt, at energiske og foretagsomme kabylere forlod deres hjem for at indtræde som soldater i den franske armé, som arbejdere i stæderne, jordarbejdere eller som omkringvandrende kræmmere, stræbende efter at skaffe sig midler til at købe et jordstykke i sin hjembygd. I sløjd var kabylerne vel kyndige. De ikke blot forfærdigede sit husgeråd, værktøjer og redskaber, men kunne tillige væve og farve flere slags tøj samt garve læder, fremstille krudt og olie. Deres juvelerere fremstillede smykker af sølv, koraller og emalje. Træsnedkeri var på mange steder bragt til et højt udviklingstrin, og indfødte kunstnere kunne gravere i metal både medt ætsning og med gravurestikkel"

Er jeg den eneste, der sidder med den fornemmelse? WikiFiemus (diskussion) 11. jun 2018, 10:41 (CEST)

NEJ du er absolut ikke den eneste WikiFiemus. Det bedste du kan gøre er at slette de åbentlyst chauvinistisk/racistiske formuleringe i artiklen. Jeg har forsøgt at nå igennem de fleste folkeslagsartikler; men har åbenbart ikke nået denne. Så du er velkommen med dit viskelæder. God arbejdslyst! mvh Per (PerV) (diskussion) 11. jun 2018, 10:48 (CEST)