Diskussion:Katastrofe

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bare for at nørde lidt.. Tænkte umiddelbart, at "katastrofe" var defineret i de indsatstaktiske retningslinier, men kan ikke finde nogen forklaring her. Er vist ved samtlige kurser/uddannelser indenfor redningsberedskabet blevet undervist i det artiklen også definerer. Men hvor stammer det mon så fra..? --|EPO| 24. jan 2008, 22:29 (CET)

Mit udgangspunkt er Politikens ordbog med denne formulering:
katastrofe subst. -n, -r, -rne
  • 1. en forfærdelig og voldsom ulykke som forårsager megen ødelæggelse og store tab af menneskeliv
  • · en person der er umulig til noget --Villy Fink Isaksen 25. jan 2008, 04:18 (CET)

"Men definitionen på en katastrofe er blot at det fornødne redningsmandskab ikke er tilstrækkeligt, altså at der ikke er hjælp nok til at rede alle de involverede parter." Det lyder ikke som en generel definition af begrebet, men derimod en definition der bruges af specifikke faggrupper, der arbejder som redningsmandskab. Der er en ganske fin diskussion af begrebet katastrofe set i sammenhæng med lignende begreber som uheld og tragdier på fyens.dk (fynes stifttidende og fyns amts avis) http://www.fyens.dk/article/830030:Bagsiden--Katastrofe--tragedie---eller-bare-et-uheld (Skrev Janx1 (diskussion • bidrag) 16. aug 2010, 13:03. Husk at signere dine indlæg.)

Jeg har fjernet denne del fra artiklen. Hvis det skal være der, så skal det fremgå i hvilken sammenhæng det bruges. --MGA73 (diskussion) 5. apr 2015, 13:15 (CEST)