Diskussion:Kemisk binding

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Mangler der ikke "POLÆR BINDING" i tekstens oversigt over kemiske bindinger i følge lærerbogen Kim Bruun m.fl. – Kemisk Grundstof (1. udg. 1994) er hydrogenbindinger intermolekylære kræfter som "ikke må forveksles med kemiske bindinger" Derfor er forfatteren til denne tekst sikker på at hydrogenbindinger hører under kemiske bindinger?

Sammen med elever på Brøndby Gymnasium vil jeg kikke på denne artikel og få den på ret spor...forhåbentlig... Hvad angår hydrogenbindingen, så kan jeg godt se en halv fornuft i at kalde det en fysisk binding, når den optræder mellem molekyler, altså intermolekylært som i vand, men det forudsætter naturligvis at man betragter vand som enkeltmolekyler og ikke som et kemisk kæmpeagglutinat af halvvejs polymeriserede molekyler, hvad man måske skulle gøre. Nu træffes hydrogenbindinger intramolekylært i stort antal i mange makromolekyler som f.eks. DNA og andre nukleinsyrer og proteiner, hvor disse bindinger i høj grad medvirker til den kemiske struktur af molekylerne. Også mellem molekyler spiller hydrogenbindinger en stor rolle ved mange enzymatiske reaktioner. Alt i alt er der god grund til at betragte hydrogenbindingen som en kemisk binding. Drlectin 3. jan 2012, 15:24 (CET)
Nu er det op til alle jer kemi-fans at fylde detaljerne på Drlectin 9. feb 2012, 10:06 (CET)