Diskussion:Kirkeskib (bygningsdel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kirker Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Kirker, et forsøg på at koordinere oprettelsen af kirkerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Man burde vel flytte delen om votivskib til en egen artikel, så vi ikke skal behandle to betydninger i samme artikel. --Heelgrasper 14. dec 2005 kl. 19:18 (CET)

Hej Heelgrasper, det ser ud til at vi redigerer samtidig. Din ændring var iorden, men nu har jeg vist lavet kuk i den. Med hensyn til opdeling ? Ja, måske, men jeg har personligt altid forbundet et kirkeskib med et modelskib, derfor i samme artikel --Ultraman 14. dec 2005 kl. 19:23 (CET)

Jeg var vist den, der sov i timen mht. til redigeringen, for der må have været to ens billeder på artiklen, da jeg brugte forhåndsvisning. Mht. til opdelingen er jeg enig i, at kirkeskib er den mest almindelige betegnelse for et votivskib, men samtidg kaldes bygningsdelen også altid enten kirkeskib eller blot skib. Jeg er rimelig åben for forskellige løsningsmodeller, men artikler bør generelt ikke handle om to forskellige ting. Især fordi man med tiden kunne forestille sig, at der kom ganske omfattende artikler om begge emner. Bygningsdelen kan behandles mht. arkitektur og funktion gennem tiderne, mens der om votivskibe kunne skrives en del om, hvornår skikken opstod, hvilke skibstyper, der typisk bruges som votivskib, en liste over kirker med votiskib osv.--Heelgrasper 14. dec 2005 kl. 19:34 (CET)

Jeg kan se at der er en genvej, Skib, på siden. Kan man tænke sig at bevare siden som den er for nuværende, og så håbe på at der er en ildsjæl der vil forfatte en dyberegående forklaring. --Ultraman 14. dec 2005 kl. 19:55 (CET)


Nu har de to betydninger fået hver sin artikel. --IbRas 21. jan 2007 kl. 20:22 (CET)

Start en diskussion om Kirkeskib (bygningsdel)

Start en diskussion