Diskussion:Klaksvíkstriden

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Færøerne Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Færøerne, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Færøernerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Start Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Start på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kommentar fra Páll Dam Hansen[redigér wikikode]

Det er lidt ærgerligt at mange danskere kun kender Færøerne og i særdeleshed Klaksvig på Klaksvikstriden. Der er udkommet en bog på færøsk af fhv. lærer i Klaksvig Christoffer Jensen. Bogen hedder "Ziskatrøbrekkan" og omhandler forfatterens opvækst i Klaksvig i 50 erne. Han var øjenvidne til begivenhederne i striden og skriver meget fint om emnet. Det kan nævnes at Halvorsen kom til Klaksvik Sygehus i juli 1951. Han var vellidt og dygtig. Endvidere var der en underskriftsindsamling i Klaksvig, hvor 95% af indbyggerne i Klaksvig ville støtte halvorsen som læge ved Klaksvig Sygehus. Det var måske en ide at få Cristoffer Jensen til at skrive disse afsnit i bogen på dansk og lægge ind under "Klaksvigstriden" her for at belyse begge sider af sagen og ikke blot nøjes med hvad Frede Asgaard har skrevet i "Klaksvig-striden I - 1955". Når jeg holder den sammen med hvad Christoffer skriver er det tydeligt at begivenhederne er set af to forskellige personer. mvh Páll Dam Hansen

Fejl i kronologisk rækkefølge[redigér wikikode]

  • 1953 Halvorsen anklages af den danske lægeforenings for nazigerninger
  • Sagen afsluttes med ekskludering, så han ikke kunne virke på danske sygehuse.
  • 1951 (1. juli) bliver Halvorsen ansat på Klaksvigs sygehus på Færøerne (uden for Danmark)

Enten er Halvorsens sag fra før 1. juli 1951, eller han bliver ansat senere end 1953 eller også bliver hans ekskluderet mens han er ansat på Klaksvigs sygehus, hvorfor eksklutionen så ikke er årsagen til, at han bliver ansat på et sygehus uden for Danmark. - Claus Agerskov 11. jul 2007, 13:26 (CEST)