Diskussion:Knæ

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Medicin og sundhed Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Medicin og Sundhed, et forsøg på at koordinere oprettelsen af medicin- og sundhedsrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Jeg fik det aldrig skrevet i redigeringsbeskrivelsen, men artiklen her er baseret på denne svenske udgave.
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 28. nov 2009, 21:04 (CET)

175 grader[redigér wikikode]

Bruger:Necessary Evil stiller pr. 1. december 2009 spørgsmåltegn ved de 175 grader, men lyder det ikke rigtigt nok? Et helt strakt ben er 180 grader, men da man som regel ikke har helt strakte ben, er de 175 grader vel ikke helt galt afmarcheret, så at sige?
- Sarrus (diskussionbidrag) d. 16. jan 2010, 20:09 (CET)

Jeg havde helt glemt det. Det lader til at der er to måder at se på vinklerne. Set forfra (eller bagfra) er benene ikke som lodrette stolper, men har en vinkel på 175° - uanset om man har strakte eller bøjede ben. Hvis vinklen er mindre er man kalveknæet, og hvis den er større er man hjulbenet. På http://www.bodybuilding.dk/viewtopic.php?f=14&t=29399 er der en beskrivende tegning. Den anden måde at betragte det på er fra siden - og der er vinklen variabel afhængig af om benet er strakt eller bøjet. Hvis jeg misforstod det, er der sikkert også andre der gør det. Derfor indsatte jeg en {{bør uddybes}}. --Med venlig hilsen Necessary Evil 17. jan 2010, 02:12 (CET)