Diskussion:Kolkata

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Indien Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Indien, et forsøg på at koordinere oprettelsen af Indienrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Lovende artikel LA Denne artikel er blevet vurderet til Klasse LA på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.
Artiklen Kolkata er blevet udpeget som lovende artikel. Det vil sige at den vurderes klar til at blive forbedret til en god artikel. Hvis du kan opdatere eller forbedre den, så gør det gerne, men diskuter gerne større ændringer her først.
Artiklen Kolkata har været vist på Wikipedias forside som ugens artikel i uge 14, 2009.

Huskeliste for Kolkata: rediger · historik · overvåg · opdater

Opret huskeliste

NB:Uafklaret

Netordbogen har det officielle navn som Kolikatta (og allerede fra 1996)

Calcutta proprium NB! . Fra 1996 officielt navn Kolikatta.

BrianHansen 2. jan 2004 kl. 15:55 (CET)


Kan dette hjælpe lidt?: Offentliggjort 4. oktober 1999, Fra Bombay til Mumbai:

http://www.jp.dk/explorer/500dage_artikler:aid=693920/

Citat: "...Byerne vil for første gang i deres mere end 300-årige historie krydse et århundredeskifte som Mumbai, Chennai og Kolikatta..."

mvh Glenn 2. jan 2004 kl. 16:01 (CET)


Det hjalp gevaldigt, god artikel du der fandt Glenn. Jeg mangler bare lige at få afklaret hvorfor man på dansk har valgt Kolikatta og ikke Kolkata som umiddelbart virker mere logisk. Men der skal nok være en sammenhæng som jeg ikke lige har gennemskuet. Jeg ændrer lige byens officielle navn til Kolikatta i opslagsordet. BrianHansen 2. jan 2004 kl. 16:36 (CET)


For en gennemgang af for og imod hvilket navn opslagsartiklen skal placeres under er http://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Kolkata et godt sted at starte.

Argumenter for Calcutta:

  • Byen har aldrig heddet andet.
  • Selv indere kalder den for Calutta (primært engelsktalende)
  • Der er alene tale om en ren poltisk navneændring (som ofte i historiens lys bliver ændret tilbage igen?)
  • Det er en del af Wikipedias "navnekonvention" at anvende det mest kendte/udbredte navn som pt. i Danmark er Calcutta.
  • Den danske netordbog har fortsat Calcutta, dog med oplysning om at det officielt er Kolikatta.
  • Calcutta er fortsat det navn som anvendes i aviser m.m. (eks. politken giver 0 resultater på Kolikatta).

Argumenter for Kolikatta (eller Kolkata ?):

  • Navnet er vedtaget som det officielle af regeringen.
  • Navneskilte og kort m.v. i Indien ændrer til dette navn som en følge af ovenstående.
  • Over tid slår officielle navne igennem.

Har pt. valgt Calcutta ud fra ovenstående.

BrianHansen 2. jan 2004 kl. 16:56 (CET)


Kontinuitet[rediger kildetekst]

Med fare for at få bidt hovedet af igen idag pipper jeg lige fra mig igen. Jeg ved godt at vi er ulogiske her på dansk wikipedia. Men alligevel: Der er to store byer i Indien: Kolkata/Calcutta og Mumbai/Bombay. I den ene bruger vi den gammeldags stavemåde og i den anden den nye kendte. Er dette også bare et udtryk for den "ulogiske logik" eller er det (som jeg tror) også bare et resultat af at ingen vil rydde op eller lade andre rydde op?? Taldansk 31. jul 2009, 13:18 (CEST)

Fordanskning[rediger kildetekst]

Det er en glæde at kunne fordanske en så væsentlig artikel som denne, der bærer præg af at være maskinoversat. Jeg siger det ikke for at fornærme maskinen, men for at være mere end lovende må sproget rettes af mennesker. Hvis der går nuancer tabt, undgås mange misforståelser.188.179.123.130 27. dec 2020, 06:35 (CET)