Diskussion:Kollision mellem rangertræk og regionaltog. Næstved

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bane Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Jernbaner, et forsøg på at koordinere oprettelsen af jernbanerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Stub Denne artikel er blevet vurderet til Klasse Stub på vurderingsskalaen. Eventuelle kommentarer om vurderingen kan skrives i huskeliste-form på denne diskussionsside.

Kunne artiklen ikke få et lidt bedre navn? --Heelgrasper 21. jul 2006 kl. 20:10 (CEST)

Helt enig. IMHO ville Jernbaneulykken i Næstved eller Jernbaneulykken i Næstved 1993 være i overensstemmelse med, hvordan vi navngiver den slags, jvf. f.eks. fyrværkeriulykken i Seest. --Sir48 (Thyge) 21. jul 2006 kl. 22:16 (CEST)
Bramminge-ulykken, Vigerslev-ulykken, Sorø-ulykken og lyntogsulykken m.fl. er ikke navngivet i overensstemmelse med Seest-eksemplet, men med den almindeligt anvendte betegnesle for de pågældende ulykker. De mindre kendte ulykker har ikke helt så almindelige betegnesler; "Næstved-ulykken" eller "jernbaneulykken i Næstved" går ikke da Næstved aktuelt optræder i både 1992 og 1993 og der f.eks er tre ulykker på København H i 1980 (så årstallet rækker heller ikke). Man kunne selvfølgelig anvende undersøgelsesrapporternes titler (hvor disse er tilgængelige); det ville for den aktuelt diskuterede være: "Tog 4204 påkørte rangertræk i Næstved den 18.01.1993". Jeg er mest tilbøjelig til at holde mig til en navngivning med populærbetegneslen, når en sådan findes, og ellers hvad og hvor, tilstrækkeligt detaljeret til identifikation. (Min liste over danske jernbane ulykker, der kan forventes artikler om er på 200+). --John 22. jul 2006 kl. 01:27 (CEST)