Diskussion:Kongeflag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Heraldik og Vexillologi Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Heraldik og Vexillologi, et forsøg på at koordinere oprettelsen af heraldik- og vexillologirelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Norske kongeflag[redigér wikikode]

Som norske konge- flag og kronprinsflag i danske Wikipedia-artikler afbildes nu flag med den norske løve efter rigsvåbenet i Salmonsens Konversationsleksikon fra 1924. Denne smukke og forførende løvetegning er et fantasiprodukt med kun overfladisk lighed med de officielle versioner af norske kongelige flag. Norske artikler om de samme emner viser nu en version baseret på den officielle model for rigsvåbenet, tegnet af maleren Eilif Peterssen og approberet ved Kongelige Resolutioner af 14. og 30. december 1905. Kongefamilien har indtil nu brugt denne version af løven i flag og våben, også efter at den norske stat indførte en anden model i 1937. På norsk og engelsk Wikipedia har der længe hersket redigeringskrig mellem norske bidragsydere og en kanadisk bidragsyder, der insisterer på at Salmonsense løve er bedre end den officielle norske, fordi den afbildes på en SVG-fil. Blandt norske bidragsydere er der derimod fuld enighed om at flagget bør vises som det faktisk bruges af de kongelige, også om det kun er i form af en »inferiør« PNG-fil. Denne redigeringskrig er foreløbig afsluttet ved at artikler på norsk er låst med de officielle kongeflag som illustrationer, filene Kongeflag.png, Kronprinsflag.png og Kongevimpel.png.

Jeg vil nu gøre et fornyet forsøg på at genindføre de officielle flag også på dansk Wikipedia, foreløbig kun i denne artikkel. Dersom det skulle resultere i et »modangreb«, er min bøn til gode kolleger og administratorer i dansk Wikipedia at de forsvarer det norske standpunkt. Til nærmere oplysning anbefales et kig på de de norske og engelske artikler no:Det norske kongeflagg og en:Royal Standard of Norway og de tilhørende diskussionssider. Der findes mere udtømmende begrundelser for at vælge den version der foretrækkes af norske wikipedianere med særlig interesse for og kundskab om veksillologi. Endvidere belyses kongeflaggets faktiske udseende af disse lænker:

Hilsener fra norsk kollega Lars Roede (diskussion) 19. jul 2013, 07:43 (CEST)

Billedets indhold bør være det afgørende, ikke filformatet. Jeg har derfor rettet Fry1989's ændringer tilbage med henvisning til denne diskussionsside. --Palnatoke (diskussion) 19. jul 2013, 08:10 (CEST)
Mange tak! Roede (diskussion) 21. jul 2013, 07:41 (CEST)