Diskussion:Korresponderende syre-basepar

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Wikidata/sproghenvisninger[rediger kildetekst]

Jeg har tilknyttet artiklen til d:Q2014867 som dels har artikler om syre/base-par, og dels om korresponderende/konjugerede syrer. d:Q2886554 er det tilsvarende emne for baser.

Det lyder godt. Det kan nok diskuteres, om det er smartest at have én samlet artikel om korresponderende syrer og baser eller en artikel om hver. Jeg så dog, at nogen i artiklen om syre havde lavet et rødt link til "Korresponderende syre-basepar", så jeg besluttede at oprette artiklen. Jeg kan se, at de på den svenske Wikipedia har en tilsvarende artikel, dog er ordet "korresponderende" her udeladt. -- Bob Collowân (diskussion) 12. aug 2016, 11:03 (CEST)
Der er kun selvstændige artikler om konjugerede syrer og konjugerede baser på fransk og på hollandsk. De fleste Wikipediaer har én samlet artikel, men i en del tilfælde indgår kun syren i navnet. På tysk er ingen selvstændig artikel, men begrebet er omtalt under de:Säure-Base-Konzepte#Definition nach Brønsted und Lowry. Mvh. Kartebolle (diskussion) 12. aug 2016, 11:27 (CEST)