Diskussion:Kulør (kortspil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Spil og Lege Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Spil og Lege, et forsøg på at koordinere oprettelsen af spil- og legerelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

I en del kortspil er kulørerne rankeret, hvor spar er den mest betydende, der næst hjerter, så klør og til sidst ruder

Det er muligvis rigtigt. Men i bridge er det spar - hjerter - ruder - klør (se f.eks. den engelske Wiki-artikel om bridge).

Sebastjan 31 okt. 2004 kl. 08:35 (CEST)

Rettelsen solo kulør -> solokulør er næppe berettiget. Se Google - og art. l'hombre.

Sebastjan 31 okt. 2004 kl. 09:15 (CEST)

Jeg tænkte selv på, om min kamp mod særskrivninger måske førte mig et skridt for langt. Jeg bestemte mig til at tage skridtet, og det var nok en fejl. Ordet solo er i denne sammenhæng et tillægsord. Jeg kan se, at andre allerede har rettet fejlen. --Troels Nybo 31. okt 2004 kl. 09:45 (CET)
Nej, solo er et navneord - det er kulør, der er tillægsordet. --Palnatoke 31. okt 2004 kl. 10:44 (CET)

melde kulør – bekende kulør[redigér wikikode]

I overført betydning benyttes spillekortsudtrykket "at melde kulør" om, at man klart fortæller sin mening eller holdning om et bestemt emne eller en bestemt situation

Det almindelige (overførte) udtryk er da at bekende kulør (således Google). I bridge og andre kortspil betyder det at man til et stik om muligt skal lægge et kort i udspillets farve. (Gør man det ikke, svigter man kulør.) -- Sebastjan 21. okt. 2005 kl. 12:55 (CEST)

Jo, og således er udtrykket også optaget i fx Nudansk Ordbog (13. udg.) --tsh 21. okt 2005 kl. 15:23 (CEST)