Diskussion:Kunstart

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Støttende mig dels på ODS, dels på Google, vil jeg fremsætte en helt anden forklaring på betydningen/brugen af kunstart.

F.eks. kan man sige at skuespil, opera og ballet er tre kunstarter. Tilsvarende om maleri og skulptur.

Som med rette påpeget af ODS, bruges kunstarter som plur. af kunst. Dette formodentlig fordi kunster associeres med gøgl ("at gøre kunster").

Sebastjan 12. feb. 2006 kl. 14:00 (CET)

Beskrivelsen passer bedre til begrebet kunstretninger


Indholdet af artiklen kunstart passer til en artikel om stilarter, ikke om kunstarter. Jeg forbereder en ny artikel til erstatning for den, der står nu. Jeg foreslår artiklen kunstart slettet, da emnet er fyldigt dækket af artiklen Stilperiode. --Polyhipster 2. jul 2007, 23:34 (CEST)

Sletningsforslag: Kunstart

Se evt. på Wikipedia:Sletningsforslag

Indholdet er for det første faktuelt forkert. Som det er blevet påpeget i diskussionen har forfatteren misforstået begrebet kunstart. For det andet er stilarter, som forfatteren retteligt burde have kaldt artiklen glimrende dækket af Stilperiode. For det tredje findes siden Kunstretning, som der foreslås en flytning til ikke. Så hvorfor flytte til en ikke eksisterende side. Kunstart kan altid oprettes igen, når en forfatter ønsker at beskrive kunstarterne (teater, billedkunst, litteratur etc.) --Polyhipster 2. jul 2007, 23:48 (CEST)

Slet-- JGC 12. sep 2007, 23:41 (CEST)

Nu slettet. -- JGC 18. sep 2007, 18:11 (CEST)