Diskussion:Kurvblomst-familien

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Det Fremragende Projekt Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af Det Fremragende Projekt, et forsøg på at få oversat fremragende artikler fra andre sprog på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Botanik Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Botanik, et forsøg på at koordinere oprettelsen af botanikrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.


Er den latinske betegnelse for Museurt logfia (som her på siden) eller filago som på museurt-siden? Lise 23. aug 2005 kl. 18:25 (CEST)

Ifølge den engelske side er det to forskellige slægter. Da artsnavnene også starter med filago på museurt-siden, må det være en simpel fejl. --Maitch 23. aug 2005 kl. 18:39 (CEST)
Logfia hedder på svensk "Uldurt", og det burde den også på dansk. Fejlen opstår af, at slægten i Danmark er repræsenteret ved én eneste art, som (desværre) hedder Liden Museurt. Den er på et tidspunkt blevet udskilt af slægten Filago og anbragt i en ny slægt, Logfia. Standardværket Anbefalede plantenavne nævner hverken slægten Logfia eller den danske art, så der er ingen hjælp at hente. Jeg vil anbefale, at vi kalder slægten Logfia for Uldurt, og at vi af samme grund giver arten Logfia minima navnet Liden Uldurt. (skrev Bruger:Sten)
Det er sjovt at "Filago" og "logfia" er anagrammer. Er det tilfældigt? --Palnatoke 24. aug 2005 kl. 09:27 (CEST)
"Den virtuella floran" forklarer anagrammet som en helt bevidst handling (se Logfia-artiklen samme sted).
Jeg undskylder i øvrigt, at jeg glemte at signere her ovenfor!--Sten Porse 24. aug 2005 kl. 09:38 (CEST)