Diskussion:Løjtnant

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Billedet for løjtnantsgraden er ikke korrekt. Det burde kun være en lille stjerne, ingen "trekant", der kun er for flyverløjtnanter.Anonym Bruger:80.162.47.155 - 1. dec 2006 kl. 13:59

Du har ret, det var i gamle dage. Jeg havde kikket i Lademanns Leksikon fra 80'erne. Dér var en lille stjerne "sekondløjtnant" og en lille stjerne og en trekant "løjtnant". Ved du om graden "Flyverløjtnant" er afskaffet i Hæren, nu da "Hærens Flyvetjeneste" er blevet til eskadrille 724 under flyvevåbnet? Hilsen Necessary Evil 1. dec 2006 kl. 15:06 (CET)

Man genindkalder ikke længere værnepligtige som i gamle dage[redigér wikikode]

Det er ukorrekt at henvise til genindkaldelse idet værnepligtige står i totalforsvarsstyrker i op til 3 år, hvor de kan indkaldes i forbindelse med katastrofer eller lignende, hvor politi, stående styrker og HJV ikke har ressourcer. Der er således ingen genindkaldelse i ren uddannelsesøjemed længere - kun "skarp" indkaldelse. (skrev 83.93.47.145 (diskussion • bidrag) . Husk at signere dine indlæg.)