Diskussion:Leding

Page contents not supported in other languages.
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Middelalderen Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Middelalderen, et forsøg på at koordinere oprettelsen af middelalderrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.
Militær Denne artikel, kategori eller skabelon er en del af WikiProjekt Militær, et forsøg på at koordinere oprettelsen af militærrelaterede artikler på Wikipedia. Hvis du er interesseret kan du redigere artiklen som denne skabelon sidder på eller besøge projektsiden, hvor du kan deltage i projektet.

Jeg har stærkt begrænset viden om ledingsvæsenet, men jeg er kritisk overfor hovedparten af denne artikel. Størrelsen af den danske leding kender man mig bekendt ikke særlig præcist, og at Danmark skulle have været "holdt sammen" af ledingsflåden er i bedste fald et spørgsmål om, hvad man mener med den formulering. Som minimum kunne jeg godt tænke mig at få en kildeangivelse, men jeg tror, at artiklens kvalitet er tvivlsom. Et nærmere studie af Niels Lunds (og Rikke Malmros') arbejder om leding ville nok være gavnligt.--Heelgrasper 17. maj 2005 kl. 22:55 (CEST)

Så vidt jeg kan se er artiklen oprindeligt forfattet af Haabet, så du er mere end velkommen til at slette de dele du mener er tvivlsomme. --Christian List 18. maj 2005 kl. 03:20 (CEST)
Jeg ved desværre på stående fod for lidt til at kunne være sikker på, at jeg retter til noget mere korrekt. Og det kniber lidt med tiden til at læse op på emnet. Skulle andre få lyst vil Niels Lund: Lið, leding og landeværn : hær og samfund i Danmark i ældre middelalder, Vikingeskibshallen: Roskilde 1996 ISBN 87-85180-28-9 (doktordisputats) være et rigtig godt udgangspunkt. Jeg prøver lige i de nærmeste dage at kigge lidt på anmeldelsen og den efterfølgende debat i Historisk Tidsskrift og se, om der kan skrives noget fornuftigt på den baggrund.--Heelgrasper 18. maj 2005 kl. 03:49 (CEST)

Jeg skal ikke blande mig, men ovenstående indlæg er 9 år gammelt. Niels Lunds afhandling blev hudflettet i Historisk Tidsskrift, dels af hans opponent, dels af Michael Gelting fra Rigsarkivet. Hans afhandling kan være et godt udgangspunkt for at læse de to historikeres mening om den. 87.57.193.238 8. sep 2014, 18:21 (CEST) Jan Eskildsen

Netop derfor er den ikke inddraget i artiklen. Venlig hilsen Rmir2 (diskussion) 8. sep 2014, 22:37 (CEST)